Floris Hulshoff Pol - 18 maart 2023

RvC Oranjewoud en Strukton Groep schorsen Gerard Sanderink

RvC Oranjewoud en Strukton Groep schorsen Gerard Sanderink image

De Raad van Commissarissen van Oranjewoud NV en Strukton Groep NV schorst per direct Gerard Sanderink als CEO bij Oranjewoud NV, Strukton Groep NV en al haar dochterondernemingen waar hij bestuurder is. Sanderink is ook oprichter van Centric.

Dit betekent dat hij geen beslissingen meer kan nemen namens de genoemde ondernemingen. Per direct neemt de Raad van Commissarissen de leiding over van Oranjewoud NV en de Strukton ondernemingen. Zij doet dit in het belang van de ondernemingen, medewerkers en andere stakeholders van de ondernemingen zo wordt gemeld op de website van Strukton.

De Raad van Commissarissen komt tot dit besluit na een periode van incidenten rond de heer Sanderink. De komende periode is erop gericht de governance van de ondernemingen op een stabiele en toekomstbestendige manier in te richten en de medewerkers te ondersteunen om hun werk te blijven doen. De verschillende divisies zijn erop ingericht zelfstandig bij te dragen aan de gezamenlijke strategie ‘duurzame infrastructuur in Europa’. De Raad van Commissarissen zal leunen op het vakmanschap, de kennis en de voortdurende inzet van het management en de medewerkers van de bedrijven, zo meldt Strukton.

Gerard Sanderink is volgens diverse media 'razend en tierend' uit de rechtszaal van de rechtvan Overijssel in Almelo verwijderd. Hij was donderdag 16 maart 2023 aanwezig bij een zitting in een rechtszaak die door zijn ex-partner Brigitte van Egten was aangespannen tegen het bedrijf Strukton van Sanderink, zijn echtgenote Rian van Rijbroek en het bedrijf van Mamomo van Van Rijbroek.

Centric en Brigitte van Egten, de ex vriendin van Centric oprichter Gerard Sanderink, hebben onlangs een regeling bereikt. Wat er precies is afgesproken wordt niet gemeld.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024