Witold Kepinski - 30 maart 2023

NTT biedt cloud-native Managed Detection and Response security dienst

NTT Ltd, IT-leverancier van infrastructuur en diensten, maakt vandaag de introductie bekend van zijn Managed Detection and Response (MDR)-security-dienst, die bedrijven helpt met het behalen van hun zakelijke prestatiedoelstellingen via verbeterde cyberweerbaarheid. De cloud-native, analytisch gedreven dienst combineert menselijke en machinale expertise met toonaangevende technologieën en informatie over bedreigingen om de gemiddelde tijd die nodig is voor het detecteren van en het reageren op cyberaanvallen te verkorten.

NTT biedt cloud-native Managed Detection and Response security dienst image

De MDR-dienst is gebouwd op Microsoft Sentinel, het next-gen Security Information and Event Management (SIEM) platform van Microsoft, aangedreven door AI, automatisering en threat intelligence. Met Sentinel kunnen grote organisaties data verzamelen over alle gebruikers, apparaten, apps en infrastructuur, zowel on-premise als in multicloud-omgevingen.

Met behulp van analytics, machine learning en threat intelligence zoekt de dienst naar verdachte activiteiten en minimaliseert false positives. Met ingebouwde orkestratie en automatisering van veelvoorkomende taken kunnen ondernemingen snel op incidenten reageren en bedreigingen op afstand isoleren.

Deze nieuwe dienst betekent een nieuwe stap voorwaarts in de meerjarige Strategic Alliance Agreement (SCA) van NTT en Microsoft die in 2020 werd ondertekend. Sindsdien werken de twee bedrijven samen om geavanceerde oplossingen te bouwen in publieke, private en edge cloud, data & AI, digitale & app-innovatie, moderne werkplekken en nu recentelijk in beveiliging.

Met ruim 25 jaar Microsoft-ervaring, meer dan 5000 Microsoft-engineers en meer dan 10.000 Microsoft-certificeringen, biedt NTT een geavanceerde combinatie van applicatie- en systeemintegratie, adviserende en managed cloud- en security-diensten. Deze diensten zijn gebouwd met behulp van Microsoft-platforms en zijn wereldwijd beschikbaar.

"Organisaties maken doorgaans gebruik van verschillende security-technologieën die niet op elkaar zijn afgestemd", zegt Charlie Li, Senior Executive Vice President Managed Cloud and Infrastructure Services, NTT Ltd. "Door deze onsamenhangende aanpak zijn bedrijven vaak niet in staat om lastig te detecteren bedreigingen te ontdekken en ontbreekt het hen aan de nodige flexibiliteit om ze te mitigeren. Veel bedrijven voegen gewoon meer beveiligingslagen toe, waardoor de complexiteit toeneemt en dat zorgt voor nog meer logs en waarschuwingen waarmee ze niets doen."

"NTT's MDR-dienst helpt organisaties om aanvallers voor te blijven en heeft een directe impact op de productiviteit van medewerkers en klanttevredenheid via real-time en langdurige dreigingscorrelatie, geavanceerde analyses en continue monitoring van digitale transacties. Het levert een sterke cyberweerstand op, die rechtstreeks van invloed is op de operationele, financiële en resourcebestendigheid van een organisatie," verduidelijkt hij.

"Ons onderzoek geeft aan dat er veel vraag is naar IT-beveiligingsprofessionals en dat komt voor een groot deel door een toename van bedreigingen als het gevolg van het hybride werken en de omvang van digitale transacties", zegt Craig Robinson, Research VP, International Data Corporation (IDC). "MDR-diensten helpen organisaties enorm bij het innemen van een proactieve houding om alle vormen van digitale transacties te beschermen en deze organisaties 24x7x365 te voorzien van high-impact, real-time, geavanceerde analyses en professionals."

"We zijn zeer verheugd om onze bestaande strategische relatie met NTT te intensiveren met de lancering van de nieuwe MDR-dienst, gebaseerd op Microsoft Sentinel, waarmee we onze gezamenlijke klanten helpen beschermen en ondersteunen," zegt Csaba Deme, General Manager, Global Security Sales bij Microsoft.

NTT bevindt zich in een goede positie om zijn strategische partnerschap met Microsoft te versterken, omdat het beschikt over de gewaardeerde Microsoft Azure Expert Managed Services Provider-status en 8 Specialisaties. NTT is lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) en beschikt over een sterk trackrecord met meer dan 20 Microsoft Partner Awards, waaronder de prestigieuze Partner of the Year.

De wereldwijde markt voor Managed Detection and Response zal naar verwachting toenemen van 2,6 miljard dollar in 2022 tot 5,6 miljard dollar in 2027. Een tekort aan geschoolde cyberbeveiligingsprofessionals, budgettaire beperkingen, overheidsvoorschriften en strikte naleving van MDR-diensten zijn enkele van de factoren die de marktgroei stimuleren.

NTT's MDR-basisdienst omvat serviceniveaus en deployment opties, evenals ondersteuning voor add-ons die extra mogelijkheden bieden om de detectiemogelijkheden en responsacties uit te breiden. Huidige add-ons zijn MDR voor Endpoint en Security Device Management (SecDM) voor MDR, voor beveiligingsapparaten en -diensten.

Via deze link is meer informatie te vinden over NTT's Managed Detection and Response-dienst.

DIL Dutch IT Leaders Linkedin FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER
NTT BN start 31-5 TM 14-5