Wouter Hoeffnagel - 06 april 2023

HPE introduceert nieuwe file, block en data protection services

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe file, block, disaster, en backup recovery dataservices aan. Deze dataservices zijn ontworpen om datasilo’s te verwijderen, de complexiteit en kosten te verminderen en performance te verbeteren. De nieuwe dataservices voor filestorage leveren scale-out, enterprise-grade performance voor data-intensieve workloads en de uitgebreide blockservices leveren storagemogelijkheden tegen een mid-range prijs.

HPE introduceert nieuwe file, block en data protection services image

De nieuwe file- en blockdiensten maken gebruik van de flexibele architectuur en bouwblokken van HPE Alletra Storage MP waardoor klanten alle datatypes op een geïntegreerd platform kunnen beheren, managen en beschermen in de hybride cloud. Samen bieden deze nieuwe dataservices een intuïtieve cloud-operatingervaring waarmee klanten het beheer van de datalifecycle kunnen transformeren.

'Kostbare combinatie van geïsoleerde storage-oplossingen'

“Klanten staan vandaag de dag voor ongekende uitdagingen bij het beheer van hun data. De snelle toename van het volume en de complexiteit van data heeft organisaties gedwongen om deze allemaal te beheren met een kostbare combinatie van geïsoleerde storage-oplossingen", aldus Tom Black, Executive Vice President en General Manager, HPE Storage. "De nieuwe HPE GreenLake-dataservices en uitgebreide HPE Alletra-innovaties maken het gemakkelijker en kostenefficiënter om meerdere soorten data, opslagprotocollen en workloads te beheren, zodat klanten zich kunnen concentreren op het versnellen van innovatie en het behalen van bedrijfsresultaten.”

Bedrijven van elke omvang proberen data te benutten om betere resultaten te bereiken, terwijl ze de kosten en complexiteit van databeheer in toom willen houden. Er wordt verwacht dat de wereldwijde hoeveelheid gegenereerde data in 2026 is verdubbeld. Door deze enorme groei aan data worden organisaties geconfronteerd met veel verschillende workloadtypes en dataprotocollen die elk een andere vorm van support- en managementsystemen nodig hebben. Hierdoor worstelen bedrijven met het maken van backups, het efficiënt beschermen en het herstellen van data die essentieel is voor de bedrijfsvoering.

Modulaire storageoplossing voor block en file stores

Om bedrijven te helpen met deze datalifecycle-uitdaging, introduceert HPE een nieuwe modulaire storageoplossing die configureerbaar is voor block en file stores. Het HPE Alletra Storage MP ondersteunt disaggregated infrastructuren met meerdere storageprotocollen op dezelfde hardware die onafhankelijk performance en capaciteit kan opschalen. Klanten beschikken over één geïntegreerd cloudplatform om data- en storagediensten te implementeren, beheren en orkestreren, ongeacht de workload en het storageprotocol.

Ook biedt de flexibele infrastructuur van HPE Alletra Storage MP de mogelijkheid om indien nodig kosteneffectief op te schalen op dezelfde hardware en daarmee de investering te beschermen. Bovendien maakt AIOps het mogelijk mogelijk om storage te leveren en beheren zonder dat daarvoor gespecialiseerde vaardigheden nodig zijn.

Het nieuwe HPE-file- en blockstorage aanbod, dat gebruikmaakt van de flexibele architectuur van HPE Alletra Storage MP, is beschikbaar via HPE GreenLake. Hiermee beidt het klanten de mogelijkheid om file- en block-dataservices te orkestreren en te beheren vanuit één geïntegreerd platform, zodat klanten zich kunnen concentreren op het benutten van data om innovatie te stimuleren en concurrentievoordeel te behalen.

Schaalbaar

HPE GreenLake for File Storage biedt een schaalbare service om de verwerking van data-intensieve workloads te versnellen door middel van enterprise performance op schaal, met een doorvoer van honderden gigabytes per seconde. De nieuwe file-storageservice combineert de HPE GreenLake cloud-ervaring en VAST Data-software en biedt zo een zeer betrouwbare fileservice die is ontworpen voor exabyteschaal.

"Bij Agoda, een online reisbureau, zijn klantinformatie en data van reisaanbieders onze meest belangrijke activa. We hebben een dataplatform nodig dat gemakkelijk prestaties en capaciteit kan opschalen om onze groei bij te houden", aldus Idan Zalzberg, CTO bij online reisbureau Agoda. "Agoda maakt altijd gebruik van de beste technologie; daarom is de samenwerking met HPE met VAST Data technologie volkomen logisch en zijn we blij dat het HPE GreenLakeplatform for File Storage best-in-class prestaties levert."

Disaggregeted, scale-out blockstorage

HPE GreenLake for Block Storage breidt uit om de beschikbaarheid, prestaties en schaalbaarheid van mission-critical storage te bieden tegen de prijs van mid-range storage. De nieuwe HPE GreenLake for Block Storage is de eerste disaggregeted, scale-out blockstorage op de markt met een 100% databeschikbaarheidsgarantie. HPE GreenLake voor blockstorage biedt nu een betere prijs/prestatie verhouding, maar met dezelfde always-on, always-fast architectuur. Hiermee worden klanten geholpen om hun SLAs te behalen voor het beheer van essentiële applicaties en gemengde workloads. Klanten kunnen HPE Alletra Storage MP vandaag bestellen met een upfront kapitaaluitgave of met HPE GreenLake voor blockstorage abonnementsdiensten.

"Innovatie is een van de pijlers van ons merk, dus we waarderen hoe HPE voorop loopt met hun hybride cloudvisie en het on-premises brengen van de operationele cloudervaring", zegt Evan Scates, Enterprise Systems Manager, Dallas Cowboys. "We zijn klant bij HPE en vertrouwen erop dat het eenvoudige beheer, de efficiënte schaling en de hoge prestaties van het nieuwe HPE GreenLake For Block Storage nog meer waarde zullen toevoegen aan onze IT-activiteiten en klantervaring.”

Geïntegreerde hybride cloud databescherming

HPE GreenLake ondersteunt voortaan een geïntegreerde aanpak voor disaster-recovery en backup en recovery:

  • HPE GreenLake for Disaster Recovery vermindert dataverlies en downtime door continue databescherming in HPE's schaalbare SaaS-platform met flexibele facturatie. Gebouwd met Zerto technologie, levert HPE GreenLake voor disaster-recovery herstel van elke storing.
  • HPE GreenLake for Backup en Recovery beschermt workloads op locatie en in de cloud met geïntegreerd management en één datacatalogus over private en publieke cloudworkloads. Het biedt ook policy-based beheer, hoge opslagefficiëntie en facturering op basis van verbruik, geleverd via een SaaS-oplossing.
  • HPE Pointnext Services zijn beschikbaar om de data-first moderniseringsstrategieën van organisaties te versterken en een klantervaring te leveren. Dit omvat services om dataservices en -strategieën te ontwerpen, implementeren en beheren.

HPE GreenLake voor File Storage en HPE GreenLake voor blockstorage zijn per direct te bestellen. HPE GreenLake for Disaster Recovery is te bestellen in juni 2023.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024