Witold Kepinski - 10 april 2023

AWS lanceert Generative AI Accelerator voor startups

Amazon Web Services (AWS) heeft vandaag de lancering aangekondigd van haar Generative AI Accelerator-programma. Dit programma biedt startups in Generative AI toegang tot training, mentorschap en middelen om hun bedrijf op te schalen en te laten groeien. Aanvragen voor de accelerator zijn vandaag geopend en worden geaccepteerd tot 17 april.

AWS lanceert Generative AI Accelerator voor startups image

In het 10 weken durende programma krijgen 10 geselecteerde startups toegang tot sessies gericht op het ontwikkelen van zakelijke en technische vaardigheden, waaronder het stimuleren van machine learning-prestaties, stack-optimalisatie en go-to-market-strategieën. Deelnemers worden ook gekoppeld aan zowel zakelijke als technische mentoren op basis van branche en ontvangen tot $ 300.000 aan AWS-tegoeden om hen te helpen hun producten en diensten op de stapel van AWS te bouwen.

Deelnemers worden uitgenodigd om twee persoonlijke bijeenkomsten bij te wonen voor zowel de kick-offweek als de laatste week, met als hoogtepunt Demo Day in AWS Startup Lofts in San Francisco, CA. Het programma loopt van 24 mei tot en met 27 juli 2023 en een groot deel ervan zal online plaatsvinden.

Het cohort met geselecteerde top 10 startups op het gebied van Generative AI van over de hele wereld, wordt eind april bekendgemaakt.

Geïnteresseerde startups kunnen hier online hun aanvragen indienen.