Witold Kepinski - 19 april 2023

Premier League kiest voor Oracle Cloud

De Premier League, de best bekeken voetbalcompetitie ter wereld, is een samenwerking aangegaan met Oracle om fans toegang te geven tot interactieve dashboards die het spannende dataverhaal laten zien achter de prestaties van voetballers.

Premier League kiest voor Oracle Cloud image

Het eerste door Oracle ontwikkelde dashboard met prestatiestatistieken is vanaf nu beschikbaar en staat stil bij de historische honderdste goal van Son Heung-min, die hij onlangs scoorde tegen Brighton & Hove Albion. De goal maakt de Zuid-Koreaanse spits van Tottenham Hotspur tot de eerste Aziatische speler ooit die meer dan honderd doelpunten scoorde in de Premier League. 

Deze nieuwe dashboards bieden gedetailleerde spelerstatistieken op het moment dat ze belangrijke mijlpalen in hun carrière bereiken. Dankzij het responsieve webontwerp en gebruik van wedstrijddata van Stats Perform kunnen Premier League-fans uitgebreide prestatiestatistieken en -analyses van hun favoriete spelers bekijken op bijna elk apparaat. Fans krijgen een realtime visualisatie van gegevens te zien dankzij mogelijkheden van Oracle Analytics Cloud, terwijl door de schaalbaarheid en prestaties van Oracle Autonomous Data Warehouse de nieuwe dashboards data kunnen presenteren en op fans kunnen reageren met flexibiliteit. Dezelfde technologie bepaalt aan het einde van het seizoen de awards voor de mooiste Premier League-goal van het seizoen en de meest onwaarschijnlijke comeback.