Wouter Hoeffnagel - 19 april 2023

Bizzomate ondersteunt digitalisering bedrijfsprocessen Mourik

De speler in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen ondersteunt Mourik Bizzomate een B2B en B2G-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling, bij het digitaliseren van diverse complexe bedrijfsprocessen. De administratie van diverse projecten wordt hierdoor veel efficiënter, wat een tijd- en kostenbesparing oplevert.

Bizzomate ondersteunt digitalisering bedrijfsprocessen Mourik image

Als onderdeel van de strategie van Mourik om betere oplossingen aan klanten te leveren, wilde de organisatie efficiënter gaan functioneren en de beschikbare data in de organisatie beter inzichtelijk maken. Een belangrijk onderdeel daarvan was het digitaliseren van diverse bedrijfsprocessen. Het bedrijf ging daarom op zoek naar een partner die hen hierbij kon ondersteunen en koos voor Bizzomate.

Stef Koomans, programmamanager low-code bij Mourik: “We hebben gekozen voor Bizzomate omdat ze verder kijken dan het bouwen van applicaties alleen. Ze kijken ook naar de business value die het digitaliseren van bedrijfsprocessen en Mendix low-code moet opleveren voor Mourik. We zijn er dan ook van overtuigd dat zij ons helpen om de efficiency van onze organisatie naar een hoger plan te gaan tillen in de komende periode.”

Traffic & More

Bizzomate is inmiddels gestart met de bouw van twee applicaties op basis van het Mendix low-code platform. Het eerste project heet ‘Traffic & More’ en is een nieuwe backoffice-applicatie die werkvoorbereiders centraal inzicht biedt in de te plaatsen wegafzettingen rond een infrastructuurproject. Werkvoorbereiders kunnen daardoor makkelijker werkopdrachten verstrekken aan het uitvoerend personeel en zijn minder tijd kwijt aan de administratie van de voorbereiding en uitvoering.

Daarnaast is Bizzomate gestart met de bouw van een ‘Order to Cash’- applicatie. Deze applicatie gaat het proces van order tot facturatie digitaliseren voor alle bedrijfsonderdelen die werken voor de industrie. Zo ontstaat er meer centraal inzicht in de verstrekte opdrachten van opdrachtgevers, het onderhanden werk en de openstaande bedragen en kan sneller en efficiënter worden gewerkt.

'Belangrijke schakel'

Koomans: “Wij zien digitalisering als een belangrijke schakel in de efficiencyslag die we de komende jaren gaan maken als organisatie. Door back-office applicaties te bouwen die in alle vestigingen te gebruiken zijn, kunnen onze medewerkers uniformer gaan werken en wordt onze administratie minder foutgevoelig. Daardoor kunnen zij aanzienlijk besparen op de tijd die ze hieraan kwijt zijn. "Dit geeft ons personeel meer tijd om zich te richten op het realiseren van alle projecten waar we momenteel aan werken.”

Henry Kraaijenbos, partner bij Bizzomate: “We zijn erg blij dat Mourik heeft gekozen voor Bizzomate. Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis van het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Mendix low-code de efficiency- doelstellingen die we samen met Mourik hebben opgesteld, volledig gaan realiseren. "Daardoor zijn er in de toekomst minder overheadkosten en wordt de margedruk verder verlaagd.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024