Wouter Hoeffnagel - 20 april 2023

Hyperautomation-speler Ciphix ondersteunt groeistrategie met Mentha

Investeerder Mentha gaat een samenwerking aan met Ciphix, een hyperautomation-speler die processen automatiseert en optimaliseert voor onder andere grote en gerenommeerde ondernemingen als Marel, ASR, Vattenfall en ANWB. De samenwerking geeft een boost aan de groeistrategie die Ciphix, dat een leidende Europese speler in hyperautomation wil worden.

Hyperautomation-speler Ciphix ondersteunt groeistrategie met Mentha image

Sinds de start van Ciphix in 2018 is het de missie om ‘de robot uit de mens te halen’ door repetitieve taken van werknemers over te laten nemen door RPA (robotic process automation) software. Inmiddels is Ciphix uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 60 medewerkers en actief als brede hyperautomation serviceprovider op het gebied van RPA, (conversational) AI, process mining, low-code en iPaaS. Dankzij deze verschillende technologieën automatiseert Ciphix ook complexere repetitieve processen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en een reductie van fouten en kosten. Bovendien stelt het klanten in staat om werknemers in te zetten voor belangrijker, waardevoller en uitdagender werk zoals het oplossen van complexe problemen.

Ciphix als interessante werkgever

Mentha kijkt als actieve aandeelhouder samen met management van Ciphix naar mogelijke acquisities in binnen- en buitenland, om op die manier de groeistrategie te versnellen. De investeerder is ervaren met het internationaal schalen van technologiebedrijven en zet deze kennis en kunde op zowel operationeel als strategisch vlak in bij Ciphix.

Koen Mallee en Marijn van de Poel vormen samen het management van Ciphix en zijn enthousiast over de samenwerking. “We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking. Onze reis is pas net begonnen en dit is het begin van een volgende fase”, aldus Mallee. Van de Poel: “We zijn trots op ons team, de klanten en partners en zien ernaar uit om met Mentha aan boord de volgende stappen te gaan zetten.”

Brede toepasbaarheid van robotisering

Het gezamenlijk streven van Ciphix en Mentha is om de onderneming in de komende jaren uit te laten groeien naar een leidende Europese hyperautomation specialist. Dit wordt mede gevoed door de ambitie een rol te spelen in het oplossen van grote arbeidsmarktuitdagingen zoals het grote tekort aan gekwalificeerd personeel en het hoge personeelsverloop als gevolg van te weinig uitdaging en voldoening in het werk. Ciphix wil deze ambitie verder vormgeven door de brede toepasbaarheid van robotisering van bepaalde arbeidsprocessen in combinatie met de continue innovatie vanuit softwareleveranciers.

Stijn Dietz, Investment Director bij Mentha: "We zijn onder de indruk van Ciphix en erg enthousiast om via deze samenwerking te investeren in de toekomst van hyperautomation. De ambitie van het management en Ciphix's innovatieve benadering van intelligente automatisering, gecombineerd met onze expertise in het schalen van dit type ondernemingen is een uitstekend fundament om de komende jaren door te groeien en in toenemende mate waarde te leveren aan klanten."

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei