Wouter Hoeffnagel - 21 april 2023

Claranet brengt Managed Security Awareness op de markt

Claranet breidt haar dienstenportfolio op gebied van Cyber Security uit met de nieuwe dienst Managed Security Awareness. Deze dienst is een uitbreiding van de bestaande Security Awareness training en de daarbij horende adoptiedienst. Managed Security Awareness gaat een stap verder om het bewustzijn onder medewerkers naar een hoger niveau te tillen.

“Dit is de overtreffende trap”, legt Henk Liebeek (foto), Product Manager bij Claranet Benelux, uit. “We zijn zo’n vier jaar geleden begonnen met Security Awareness trainingen op basis van het KnowBe4-platform. KnowBe4 is de absolute wereldleider op dit gebied en klanten die er gebruik van maken zijn echt enthousiast. Omdat het platform enorm uitgebreid is, bestaat het gevaar dat je er maar een deel van gebruikt en dus een stuk ongebruikt potentieel hebt. Daarvoor zijn we zo’n twee jaar geleden begonnen met het toevoegen van adoptie. Hiermee helpen we nieuwe klanten het platform te gebruiken zodat je er ook echt goed gebruik van maakt. Met Managed Security Awareness zetten we een volgende stap om met de training nog meer impact te kunnen maken.”

Op basis van het KnowBe4-platform

Managed Security Awareness gebruikt het KnowBe4-platform als basis en combineert dat met een adoptieconsultant die niet alleen zorgt voor een vliegende start, maar ook daarna het verschil maakt. “Onze consultant is bij deze dienst echt de spin in het web en combineert verschillende elementen die ervoor zorgen dat medewerkers nog sneller een hoog niveau van Security Awareness bereiken. Na een initiële nulmeting kunnen we bijvoorbeeld ook een postercampagne op kantoor starten, zodat medewerkers echt betrokken worden. Trainingen op locatie zijn standaard, maar ook de letterlijke vinger aan de pols bij medewerkers. Daarnaast kunnen we de dienst uitbreiden met bijvoorbeeld een fysieke Social Engineering oefening op locatie of zetten we een Cyber Security Escaperoom in om medewerkers enthousiast te krijgen. Het is dus echt de overtreffende trap van alleen trainen en gesimuleerde phishing-pogingen. Deze nieuwe dienst kan daarom ook het verschil maken tussen wel of geen succesvolle cyberinbraak.”

Managed Security Awareness is per direct beschikbaar en kan ook gecombineerd worden met bestaande Claranet Security Awareness Trainingen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024