Wouter Hoeffnagel - 24 april 2023

Fectar in zee met RedboxVR en Ultraleap

Het Nederlandse softwarebedrijf Fectar gaat een samenwerking een met de Engelse techbedrijven RedboxVR en Ultraleap. De overeenkomsten hiervoor zijn gesloten in het Britse Londen op BETT, 's werelds grootste technologiebeurs op het gebied van educatie.

Fectar in zee met RedboxVR en Ultraleap  image

Als onderdeel van de samenwerking met RedboxVR neemt Fectar de software van het bedrijf op in zijn multi-user Virtual Reality Kits. De kits van Redbox zijn gericht op het onderwijs en bieden een hands-on ervaring voor studenten. Zij kunnen de RedboxVR classroom kit gebruiken om uiteenlopende omgevingen te verkennen, variërend van de Chinese Muur tot een wandeling op Mars.

"Ons partnerschap brengt de geavanceerde software van Fectar naar onze kits en verbetert de educatieve ervaring voor leerlingen over de hele wereld", stelt RedboxVR. Eugène Kuipers, CEO van Fectar, voegt toe: "Onze gebruiksvriendelijke tools maken het gemakkelijk voor docenten en studenten om boeiende lessen en presentaties te maken, waardoor het uitstekend past bij de educatieve oplossingen van RedboxVR." Fectar-apps zijn beschikbaar voor zowel mobiele telefoons, als VR- en AR-brillen.

Handtracking

Daarnaast gaat Fectar met Ultraleap in zee. Als onderdeel van deze samenwerking integreert Fectar een Ultraleap-functie voor handtracking in haar platform. Contentmakers kunnen met geïntegreerde Ultraleap hand-tracking interactieve omgevingen creëren en delen, in plaats van te vertrouwen op VR-controllers.

Hoogwaardige hand-tracking interactie is belangrijk voor VR-trainingstoepassingen, omdat het een intuïtief hulpmiddel is. Het heeft een positief effect op de trainingsresultaten, vermindert de moeite van het invoeren en maakt toepassingen toegankelijker. "We willen dat onze klanten VR-trainingservaringen van wereldklasse kunnen creëren. Door Ultraleap hand-tracking te introduceren in ons platform geven we hen de kans om hun programma's op een hoger niveau te brengen door een intuïtieve interactiemethode toe te voegen”, meent Rens Lensvelt, CTO en oprichter van Fectar.