Witold Kepinski - 24 april 2023

CZ zorgkantoor implementeert 50 sociale robots bij 6 zorgorganisaties

Er zijn 50 sociale robots in gebruik genomen bij zes zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg: Lunet, Koraal, Kempenhaeghe, stichting WonenPlus, stichting Radar en stichting Pergamijn.

CZ zorgkantoor implementeert 50 sociale robots bij 6 zorgorganisaties image

Nog niet eerder zijn er tegelijkertijd zoveel sociale robots uitgereikt en ingeschakeld. Ook de universiteit van Maastricht en de Hogeschool nemen deel aan dit project. Zij onderzoeken de meerwaarde van de inzet van de robot en de wijze van opschalen.

Het is de eerste keer dat CZ Zorgkantoor, samen met meerdere aanbieders, op deze grote schaal de sociale robot implementeert. 

Rob Raaijmakers, manager Gehandicaptenzorg en Patiëntenparticipatie bij CZ zorgkantoor: “Opschalen doen we uiteraard om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk cliënten gebruik kunnen maken van de sociale robot. Deze robot kan de client ondersteunen bij zijn dagstructuur en hiervoor reminders en signalen geven. De robot wordt speciaal geprogrammeerd op de individuele behoefte van de cliënt. Daarnaast hebben we ervaren dat de cliënt een echte band opbouwt met de robot en deze als een echt maatje beschouwd. De zorgverlener wordt betrokken bij het programmeren van de robot. De robot krijgt daardoor een speciale rol in het zorgproces en ondersteunt dus ook de zorgverlener.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024