Wouter Hoeffnagel - 28 april 2023

Strukton en Oranjewoud willen langere schorsing van Gerard Sanderink

De Raad van Commissarissen (RvC) van Oranjewoud en Strukton vraagt de Ondernemingskamer de schorsing van Gerard Sanderink te verlengen. De RvC wil Sanderink voor langere tijd op afstand zetten als indirect grootaandeelhouder van Oranjewoud en Strukton Groep.

Strukton en Oranjewoud willen langere schorsing van Gerard Sanderink image

Sanderink is op 17 maart 2023 al geschorst als CEO bij Oranjewoud NV, Strukton Groep NV en al haar dochterondernemingen waar hij bestuurder is. Deze schorsing is voor de duur van drie maanden en volgt op een reeks incidenten die volgens de RvC 'afbreuk deden aan de stabiliteit van de governance van de ondernemingen en ook de reputatie van de ondernemingen beschadigden'.

De RvC meldt in navolging van de schorsing samen met het management van de onderneming te hebben kunnen werken aan het aanpakken van dossiers die moesten worden opgelost. De focus ligt hierbij op het belang van de ondernemingen en hun stakeholders. De RvC stelt waar nodig stappen te zetten die het nodig acht om deze belangen te beschermen. Het verlengen van de schorsing van Sanderink is hiervan voorbeeld; de RvC noemt een langere schorsing van Sanderink 'noodzakelijk' met het oog op de rust en stabiliteit van de onderneming.