Witold Kepinski - 28 april 2023

Alphabet maakt resultaten eerste kwartaal 2023 bekend

Alphabet Inc. maakt de financiële resultaten (PDF) bekend voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2023. De omzet steeg met 3 procent naar 69,8 miljard dollar. De nettowinst daalde met ongeveer 1,3 miljard dollar naar ongeveer 15,05 miljard dollar.

Alphabet maakt resultaten eerste kwartaal 2023 bekend image

Alphabet Inc. en Google ceo Sundar Pichai is tevreden over de financiële resultaten (PDF): “We zijn tevreden met onze bedrijfsprestaties in het eerste kwartaal, met Search die goed presteerde en momentum in (Google) Cloud. We hebben belangrijke product-updates geïntroduceerd die verankerd zijn in diepgaande informatica en AI. Onze North Star biedt de nuttigste antwoorden voor onze gebruikers en we zien enorme kansen in het verschiet, waarmee we onze lange staat van dienst op het gebied van innovatie voortzetten.”

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, zei: “Veerkracht in Search en momentum in Cloud resulteerden in Q1 geconsolideerde inkomsten van 69,8 miljard dollar, een stijging van 3% op jaarbasis, of een stijging van 6% in constante valuta. We blijven ons inzetten voor het leveren van langet ermijn groei en het creëren van capaciteit om te investeren in onze meest aantrekkelijke groeigebieden door onze kostenbasis opnieuw te ontwerpen.”

Financiële hoogtepunten 1e kwartaal 2023

De resultaten van Alphabet over het eerste kwartaal van 2023 weerspiegelen onder andere:

2,6 miljard dollar aan kosten in verband met inkrimping van personeelsbestand en kantoorruimte.

Een verlaging van de afschrijvingskosten van 988 miljoen dollar door de wijziging in de geschatte gebruiksduur van servers en bepaalde netwerkapparatuur.

Een verschuiving in de timing van jaarlijkse beloningen voor werknemers op basis van aandelen, resulterend in relatief minder kosten voor op aandelen gebaseerde beloningen die in het eerste kwartaal werden opgenomen in vergelijking met de resterende kwartalen van het jaar. De verschuiving in timing zelf zal geen invloed hebben op het bedrag van op aandelen gebaseerde compensatiekosten over het volledige fiscale jaar 2023.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei