Witold Kepinski - 28 april 2023

Amazon maakt resultaten eerste kwartaal 2023 bekend

Amazon.com heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2023. De netto-omzet steeg met 9% tot 127,4 miljard dollar in het eerste kwartaal, vergeleken met 116,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2022. De nettowinst bedroeg 3,2 miljard dollar in het eerste kwartaal, of $ 0,31 per verwaterd aandeel, vergeleken met een nettoverlies van 3,8 miljard dollar, of $ 0,38 per verwaterd aandeel, in het eerste kwartaal.

Amazon maakt resultaten eerste kwartaal 2023 bekend image

De omzet van het segment Noord-Amerika steeg met 11% op jaarbasis tot 76,9 miljard dollar. De omzet van het internationale segment steeg met 1% op jaarbasis tot 29,1 miljard dollar, of steeg met 9% exclusief wisselkoersschommelingen.

De omzet van het AWS-segment steeg met 16% op jaarbasis tot 21,4 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat van het AWS-segment bedroeg 5,1 miljard dollar, vergeleken met het bedrijfsresultaat van $ 6,5 miljard in het eerste kwartaal van 2022.

Andy Jassy (foto, ​​CEO van Amazon, zegt over de resultaten:

"Er is veel positiefs over hoe onze teams leveren voor klanten, vooral in een onzekere economie, Onze Stores-activiteiten blijven de servicekosten in ons fulfillment-netwerk verbeteren en tegelijkertijd de snelheid waarmee we producten in handen van klanten krijgen verhogen (we verwachten in 2023 onze hoogste Prime-bezorgsnelheden ooit te hebben). 

Onze Advertising-activiteiten blijven robuuste groei realiseren, grotendeels dankzij onze voortdurende investeringen in machine learning die klanten helpen relevante informatie te zien wanneer ze met ons in contact komen, wat op zijn beurt ongewoon sterke resultaten voor merken oplevert. 

En terwijl onze AWS-activiteiten bedrijven navigeren die voorzichtiger zijn in deze macro-omgeving, we blijven prioriteit geven aan het opbouwen van langdurige klantrelaties, zowel door klanten te helpen geld te besparen als door hen in staat te stellen gemakkelijker gebruik te maken van technologieën zoals grote taalmodellen en generatieve AI met onze unieke kosteneffectieve machine learning-chips ("Trainium" en "Inferentia"), beheerde grote taalmodellen ("Bedrock") en AI-codepartner CodeWhisperer. 

We houden van de fundamenten die we in AWS zien en geloven dat er veel groei in het verschiet ligt.”