Witold Kepinski - 03 mei 2023

Cognizant breidt samenwerking met Nike uit

Cognizant breidt zijn samenwerking uit met Nike, 's werelds toonaangevende ontwerper, marketeer en distributeur van authentieke sportschoenen, kleding, uitrusting en accessoires. Deze nieuwe overeenkomst bouwt voort op de 14-jarige samenwerkingsgeschiedenis van de twee bedrijven.

Cognizant breidt samenwerking met Nike uit image

Cognizant gaat Nike begeleiden (op locatie én remote) op meer dan 230 locaties in meer dan 40 landen. Voor de ondersteuning van Nike’s klanten, partners en 70.000 werknemers zal Cognizant gebruikmaken van drie hoofdgebieden voor de technologische activiteiten: meertalige IT Customer Service, Deskside & Dispatch Depot, en Application & Infrastructure Support.

“Wij verheugen ons dat we door het gebruik van hyperautomatisering, AI en procesherstructurering Nike ondersteunen om een uitzonderlijke ervaring voor klanten, werknemers en partners te creëren", zegt Sushant Warikoo, hoofd van Cognizants Retail Industry Business Unit. “Door middel van onze geavanceerde IT-mogelijkheden ondersteunen wij de wereldwijde groei van Nike én daarnaast realiseren we naadloze technologie-ervaringen.”

Als onderdeel van de nieuwe vijfjarige overeenkomst zal Cognizant zowel de klanten als de werknemers van Nike technisch ondersteunen. Cognizant gaat de werknemers van Nike onder andere helpen met het oplossen van hardware problemen, van laptops tot werktelefoons. Daarnaast zal Cognizant via Level 1 & 2 support engineering en back-end oplossingen bieden voor alle bedrijfsbrede applicaties van Nike, waaronder mobiele apps, computersoftware en Nike’s website.

Cognizant gaat de komende vijf jaar verschillende belangrijke diensten en oplossingen leveren voor Nike, waaronder: nieuwe self-service mogelijkheden, verbeterde serviceproductiviteit en aanzienlijke kostenbesparingen. Met Cognizant’s ondersteuning blijft Nike investeren in mogelijkheden die productinnovatie, merkonderscheiding en diepe persoonlijke connecties met Nike consumenten wereldwijd versnellen.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024