Witold Kepinski - 02 mei 2023

SAP integreert AI van IBM Watson in zijn toepassingen

SAP en IBM melden dat IBM Watson-technologie zal worden ingebed in SAP-oplossingen om nieuwe AI-gestuurde inzichten en automatisering te bieden om innovatie te helpen versnellen en efficiëntere en effectievere gebruikerservaringen te creëren. ervaringen in het SAP-applicatieportfolio.

SAP integreert AI van IBM Watson in zijn toepassingen image

SAP zal IBM Watson-mogelijkheden gebruiken om zijn digitale assistent in SAP Start aan te sturen, dat een uniform toegangspunt biedt voor cloudoplossingen van SAP. 

Met SAP Start kunnen gebruikers apps zoeken, starten en interactief gebruiken in cloudoplossingen van SAP en SAP S/4HANA Cloud. Er zullen nieuwe AI-mogelijkheden in SAP Start worden ontworpen om gebruikers te helpen de productiviteit te verhogen met zowel natuurlijke taalmogelijkheden als voorspellende inzichten met behulp van IBM Watson AI-oplossingen die zijn gebouwd op de principes van vertrouwen en transparantie en gegevensprivacy van IBM, zo melden de twee partners.

"Deze mijlpaalsamenwerking met IBM heeft tot doel SAP-klanten een betere gebruikerservaring, snellere besluitvorming en meer inzicht te bieden om hun bedrijfsprocessen te helpen transformeren", aldus Christian Klein, CEO en lid van de Executive Board van SAP SE. “Samenwerken om aanvullende AI, machine learning en andere intelligente technologieën in SAP-oplossingen op te nemen, kan leiden tot betere bedrijfsresultaten voor onze gezamenlijke klanten. Het nieuws van vandaag, samen met het recente nieuws over ons uitgebreide gebruik van Red Hat Enterprise Linux, is een uitstekend voorbeeld van hoe de rijke, 50-jarige samenwerking tussen onze bedrijven steeds sterker wordt en de industrie vooruit helpt.”

Nieuwe mogelijkheden voor digitale assistenten in SAP Start zullen worden uitgebreid naar SAP-oplossingen om diverse vragen van managers en werknemers te helpen beantwoorden. Door veelvoorkomende taken te automatiseren en te versnellen, zijn de mogelijkheden ontworpen om de productiviteit van werknemers te helpen ontsluiten, zodat ze zich kunnen concentreren op meer strategisch werk . Met SAP Start kunnen klanten profiteren van intelligentie op het moment van besluitvorming met de mogelijkheid om AI en machine learning te gebruiken om informatie uit een verscheidenheid aan gegevensbronnen te extraheren en gebruikersvragen over verschillende bedrijfsonderdelen te beantwoorden. Tegenwoordig helpt de IBM-technologie die momenteel beschikbaar is in de TripIt mobiele app van SAP Concur bijna 13 miljoen gebruikers eenvoudig toegang te krijgen tot AI-afgeleide weersinzichten om duurzamere reiskeuzes te maken voor en tijdens hun reizen.

IBM levert  AI-mogelijkheden met Watson-producten die worden ingezet door meer dan 100 miljoen gebruikers in 20 sectoren. Daarnaast ondersteunen SAP en IBM Consulting klanten momenteel met 25 gezamenlijke intelligente brancheoplossingen die gebruik maken van IBM Watson-mogelijkheden ondersteund door SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Deze brancheoplossingen helpen klanten in verschillende sectoren, zoals de detailhandel, productie en nutsbedrijven, om hun bedrijfstransformatie te versnellen en gegevens te gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen.

"IBM en SAP bundelen hun krachten om bedrijven nieuwe en opwindende manieren te bieden om de transformerende kracht van AI te benutten en te gebruiken als een bron van concurrentievoordeel", aldus Arvind Krishna, IBM Chairman en Chief Executive Officer. "Met deze aankondiging integreren we de krachtige, enterprise-grade AI-mogelijkheden van IBM Watson in het toonaangevende ERP-platform van SAP om bedrijven te helpen klantervaringen opnieuw vorm te geven, de productiviteit te verhogen en groei te stimuleren."

Naast het native inbedden van IBM Watson AI-mogelijkheden in SAP-oplossingen, werken SAP en IBM samen aan generatieve AI en grote taalmodellen die gericht zijn op consistent continu leren en automatisering op basis van SAP's missiekritische applicatiesuite.