Witold Kepinski - 05 mei 2023

KnowBe4 How-To Guide versterkt security culture van organisaties

KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, presenteert de 2023 Security Culture How-To Guide. De gids behandelt de fundamenten van security culture en de stappen die een organisatie kan zetten om te begrijpen hoe een sterke security culture op de werkplek eruit ziet, hoe ze deze opbouwen en bevorderen.

KnowBe4 How-To Guide versterkt security culture van organisaties image

KnowBe4 definieert security culture als de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een groep mensen die de online veiligheid beïnvloeden. Security culture kan worden onderverdeeld in zeven verschillende dimensies, zoals te lezen is in KnowBe4's 2022 Security Culture Report. Deze dimensies bestaan uit houding, gedrag, cognitie, communicatie, naleving, normen en verantwoordelijkheid van medewerkers en organisaties. Ze worden gebruikt om te meten hoe sterk de security culture van een organisatie is.

De nieuwe gids behandelt de essentiële ideeën en definities van security culture en biedt zeven gedetailleerde stappen die organisaties kunnen zetten om hun security culture te versterken. De stappen omvatten het doorvoeren van veranderingen in gedrag, het maken van een bedrijfsbreed plan, heldere communicatie met de leiding en medewerkers en het in de praktijk brengen van het plan om daarna een verdere strategie te bepalen. De gids geeft ook praktische voorbeelden en een checklist om verbetering te meten en te volgen.

“Het bouwen van een sterke security culture is een essentiële, maar ook moeilijk te realiseren factor in het verminderen van risico's en het verbeteren van de algehele security binnen organisaties,” zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Bij KnowBe4 erkennen we de security culture als de ruggengraat voor een sterk personeelsbestand dat is opgeleid en voorbereid om zich te verdedigen tegen cybercriminelen die social engineering en andere soorten cyberaanvallen inzetten. De gids biedt bewezen handvatten om organisaties over de hele wereld te inspireren en te ondersteunen met het opbouwen van menselijke firewalls en het versterken van hun security culture.”

Bezoek deze pagina om KnowBe4's 2023 Security Culture How-To Guide te downloaden.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024