Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2023

Klaus Oestermann is voorzitter van de Raad van Bestuur bij IGEL

IGEL breidt zijn Raad van Bestuur uit met Klaus Oestermann (foto), die is benoemd tot voorzitter. Oestermann beschikt over veel ervaring als SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur.

Klaus Oestermann is voorzitter van de Raad van Bestuur bij IGEL image

Als voorzitter van de Raad van Bestuur gaat Oestermann IGEL helpen zijn positie in de End User Computing (EUC) markt te verstevigen. Hij richt zich hierbij op het versterken van IGEL's operationele kracht en veerkracht, werken aan de efficiëntie van IGEL's programma’s door deze verder te integreren met technologie- en hardwarepartners. Ook gaat Oestermannn programma's opzetten voor het laten groeien van managed service providers (MSP) en de enterprise customer engagement.

Ook betrokken bij BedRock Systems en Zigna

Oestermann is ervaren in bedrijfssoftware, SaaS en EUC met een diepgaande netwerk- en cyberbeveiligingsachtergrond. Hij was onder andere de visionaire leider achter de Citrix Networking & Security divisie (Netscaler), die hij liet groeien van 40 miljoen dollar tot een bedrijf van 800 miljoen dollar. Naast zijn functie als voorzitter van IGEL’s Raad van Bestuur, zit hij in het bestuur van BedRock Systems en Zigna. In de afgelopen tien jaar is hij tevens zeer actief geweest in de Silicon Valley startup gemeenschap als investeerder, adviseur en bestuurslid in bedrijven zoals The Fabric Venture Funds, True Lark, Rancher Labs (overgenomen door SUSE), Mesh7 (overgenomen door VMware), IoTium (overgenomen door View), Spanugo (overgenomen door IBM), CloudVolumes (overgenomen door VMware), Venafi (Thoma Bravo) en Cotendo (overgenomen door Akamai). Hij heeft ook samen met zijn dochter OestermannWines.com opgericht.

"Het modulaire platform van IGEL maakt de hybride multi-cloud digitale werkplek toekomstbestendig met oplossingen van Citrix, VMware, Microsoft, AWS, Google, Workspot, enzovoort. IGEL is daarmee een drijvende kracht achter een belangrijke verandering in eindgebruiker computing," aldus Oestermann. "Ik voel mij vereerd om toe te treden tot IGEL’s Raad van Bestuur, die de evolutie leidt in cloud-delivered workspaces voor het nieuwe hybride tijdperk. Er ligt een enorme kans voor IGEL om het klantenbestand wereldwijd aanzienlijk uit te breiden."

Opvolger van Bill Veghte

Oestermann volgt Bill Veghte op als Executive Chair met ingang van 1 mei 2023. Veghte blijft deel uitmaken van het IGEL-bestuur naast de bestaande bestuursleden Tarkan Maner, Jon Meeks, Stefan Dandl, Heiko Gloge en Nicolas Helms.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei