Witold Kepinski - 05 mei 2023

Microsoft NVMe-compatibele Ebsv5 VM-serie is beschikbaar

Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid (GA) aan van de NVMe-compatibele Ebsv5 VM-serie, met twee nieuwe formaten, E96 en E112i vCPU, toegevoegd aan de Ebsv5 VM-familie.

Microsoft NVMe-compatibele Ebsv5 VM-serie is beschikbaar image

Microsoft meldt: 'De Ebsv5 en Ebdsv5 NVMe VM's bieden tot 260.000 IOPS (invoer/uitvoerbewerkingen per seconde) en 8.000 MBps externe schijfopslagdoorvoer. Ze bevatten ook tot 672 GiB RAM en lokale SSD-opslag (maximaal 3.800 GiB). Bovendien bieden de kleinere formaten, E48 vCPU en E64 vCPU, hogere prestaties met NVMe zonder extra kosten.

Deze nieuwe VM's bieden tot drie keer hogere IOPS voor externe opslag en zes keer hogere doorvoerprestaties voor externe opslag dan de vorige generatie Ev4. Deze substantiële prestatieverbeteringen stellen klanten in staat om bestaande workloads te consolideren in kleinere of kleinere VM-groottes en potentiële kostenbesparingen te realiseren op infrastructuur- en commerciële softwarelicentiekosten.

De nieuwe NVMe-compatibele formaten zullen beschikbaar zijn in 13 Azure-regio's: USNoord, Zuidoost-Azië, West-Europa, Australië Oost, Noord-Europa, West VS 3, VK Zuid, Zweden Centraal, Oost VS, Centraal VS, West VS 2, Oost VS 2, Southcentral VS. Meer regio's zullen binnenkort worden toegevoegd.

De Ebsv5 en Ebdsv5 NVMe VM-serie

Met de proliferatie van databronnen en de toenemende hoeveelheid data die dagelijks wordt gegenereerd, wordt verwacht dat data-intensieve workloads de komende jaren aanzienlijk zullen toenemen. In de huidige gegevensgestuurde zakelijke omgeving is snelle verwerking, analyse en het extraheren van bruikbare inzichten uit de toenemende hoeveelheid verzamelde gegevens van cruciaal belang voor bedrijven om een ​​concurrentievoordeel te behouden. OLTP-applicaties (Online Transaction Processing) zijn een ander voorbeeld van gegevensverwerking die transactiegerichte applicaties in realtime beheert en uitvoert. Met deze veeleisende vereisten hebben bedrijven behoefte aan robuuste computer- en opslagoplossingen om hun steeds groter wordende gegevensverwerkingsbehoeften bij te houden en tegelijkertijd de kosten te beheersen.

De Ebsv5- en Ebdsv5-VM-familie met SCSI, algemeen verkrijgbaar in april 2022, voldoet aan de prestatie-eisen voor veel bedrijfskritische applicaties. Sommige workloads vereisen echter nog hogere VM-naar-schijf-doorvoer en IOPS-prestaties, die nu worden geleverd door de NVMe Ebsv5 VM-groottes.

Ebsv5-serie NVMe VM-specificaties

De E48-112 vCPU-grootten met de NVMe bieden hogere prestaties dan de vergelijkbare Ebsv5 SCSI-grootten voor dezelfde prijs. De grootste formaten bieden tot tweemaal zoveel IOPS en doorvoer als de SCSI-formaten. Bovendien bieden de nieuwe NVMe-compatibele formaten tot 260.000 IOPS en 6.500 MBps met Ultra Disk en Premium V2-opslagaanbiedingen.'