Witold Kepinski - 06 mei 2023

Schneider Electric benadrukt aandacht voor duurzaamheid

Schneider Electric, speler digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft de resultaten voor het eerste kwartaal van 2023 van het Schneider Sustainability Impact (SSI) programma bekendgemaakt, naast de financiële resultaten voor het kwartaal.

Schneider Electric benadrukt aandacht voor duurzaamheid image

lechts een maand nadat het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) zijn laatste syntheserapport publiceerde waarin de hoge kosten worden geschetst van het niet optreden tegen klimaatverandering, reageert Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer van Schneider Electric: "Dit rapport herinnert ons eraan dat er nog maar weinig tijd is om te handelen. Het goede nieuws is dat er al oplossingen beschikbaar zijn om de uitstoot te verminderen. Elke dag, elke week en elk kwartaal telt, en we doen er alles aan om onze inspanningen methodisch, systematisch en gezamenlijk te versnellen."

De SSI van Schneider Electric controleert en meet de vooruitgang van het bedrijf op het gebied van een reeks ESG-doelstellingen (Environmental, Social and Governance), die zijn vastgesteld voor 2025. Het bedrijf maakt deze vooruitgang elk kwartaal bekend om interne en externe belanghebbenden te stimuleren.

Dit kwartaal heeft Schneider Electric goede vooruitgang geboekt op het gebied van:

Klimaat en Hulpbronnen door klanten continu te helpen hun koolstofvoetafdruk te verkleinen dankzij oplossingen die koolstofemissies besparen of vermijden. Ook heeft Schneider Electric aanzienlijke vooruitgang geboekt met het Zero Carbon Project, dat deel uitmaakt van de lopende inspanningen om tegen 2050 in de hele value chain van Schneider Net-Zero te bereiken. Dit volgens een stappenplan dat door het Science Based Targets initiative (SBTi) is gevalideerd.

Equal en Generations-initiatieven door 40 miljoen mensen toegang te geven tot schone en betrouwbare energie en met meer dan 430.000 mensen die nu zijn opgeleid in energiebeheer. Schneider Electric pakt de energieparadox aan door een evenwicht te vinden tussen de noodzaak om de energiegerelateerde koolstofemissies wereldwijd te verminderen en tegelijkertijd gemeenschappen te helpen met het ontwikkelen van vaardigheden om in de toekomst in hun energiebehoefte te voorzien. Zo wordt de kloof van toegang tot energie gedicht

De geconsolideerde SSI-score voor het eerste kwartaal van 2023 is 5,25 op tien, wat een bemoedigende stap is om de doelstelling van 6 op tien voor het hele jaar te halen. Wil je meer informatie? Lees dan hier de laatste duurzaamheidsrapporten van Schneider Electric.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei