Witold Kepinski - 08 mei 2023

GXO publiceert 2022 ESG-rapport

GXO Logistics, dienstverlener in pure-play contractlogistiek, heeft zijn 2022 ESG-rapport gepubliceerd.

GXO publiceert 2022 ESG-rapport image

Het rapport bevat een nieuwe “ESG scorecard” met zes wereldwijde doelen gekoppeld aan GXO’s materiële ESG-vraagstukken en twee nieuwe doelstellingen op het gebied van openbare veiligheid.

Malcolm Wilson, CEO van GXO: "We zijn blij dat we de vooruitgang van GXO op het gebied van de circulaire economie en de innovatieve manieren waarop we onze klanten helpen hun eigen ESG-doelstellingen te bereiken, kunnen blijven delen. Het rapport van dit jaar introduceert ingrijpende nieuwe ESG-doelstellingen gericht op de kwesties die het meest cruciaal zijn voor ons bedrijf en onze mensen. We hebben ook nieuwe veiligheidsdoelstellingen in alle regio's aangekondigd, aangezien we onze reis naar operationele excellentie voortzetten."

GXO’s ESG-rapport biedt stakeholders toegang tot meer informatie over de ESG-inspanningen van het bedrijf. Zij kunnen hiermee ook de voortgang van de doelstellingen volgen. Hoogtepunten uit 2022 zijn onder meer:

  • Een reductie van 17,4% in scope 1- en scope 2-emissies sinds 2019;
  • Meer dan 1,2 miljoen uur aan ontwikkeling en training van teamleden als onderdeel van het opbouwen van een werkplek die zorgt voor teamleden;
  • De lancering van de gedragscode voor zakenpartners van het bedrijf om ethisch gedrag in zijn toeleveringsketen beter te beheren.

Het 2022 rapport introduceert ook doelstellingen die verband houden met GXO's belangrijkste waarde: veiligheid. Voortbouwend op zijn leidende track record op het gebied van veiligheid, stelt het bedrijf doelstellingen vast aan de hand van de meest representatieve regionale maatstaven om zijn reis naar operationele excellentie te versnellen:

  • In Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific de Total Recordable Incident Rate (TRIR) met 15% verminderen ten opzichte van de uitgangssituatie in 2022;
  • In het Verenigd Koninkrijk en Europa het aantal ongevallen met werkverlet (LTIR) met 15% verminderen tegen 2027 ten opzichte van de basislijn van 2022.

Meagan Fitzsimmons, Chief Compliance en ESG Officer van GXO: "GXO streeft ernaar uitzonderlijke resultaten te leveren voor onze klanten. Tegelijkertijd willen we onze ESG-prioriteiten nastreven en onze klanten in staat stellen hun eigen doelen te bereiken. GXO wil op de juiste manier zaken doen en wij geloven dat dit de beste manier is om onze mensen, partners en planeet positief te beïnvloeden."

In 2022 behield GXO een top "AA" ESG-rating van MSCI en werd het door Newsweek magazine uitgeroepen tot een van America's Most Responsible Companies. Eerder dit jaar erkende Diversity First GXO als een van de top 50 Amerikaanse bedrijven voor haar inspanningen om "het bewustzijn van de waarde van diversiteit, gelijkheid, inclusie en saamhorigheid voor sociale verandering te vergroten."

Klik hier om een kopie van GXO's ESG-rapport te downloaden.