Wouter Hoeffnagel - 11 mei 2023

Matthijs Welle van Mews is winnaar van LET Award 2023

Matthijs Welle, de Nederlandse CEO en oprichter van tech scale-up Mews, wint de LET Award 2023. Deze award is geïntroduceerd door Techleap.nl en is in het leven geroepen om techondernemerschap in Nederland te stimuleren. De award is de opvolger van de LOEY Award.

Matthijs Welle van Mews is winnaar van LET Award 2023 image

De prijs werd uitgereikt tijdens het BOLD-evenement op 9 mei, waar honderden Nederlandse techondernemers samenkwamen. Matthijs Welle richtte Mews in 2013 samen met Richard Valtr op om de hotelbranche door middel van cloudoplossingen te transformeren. Ruim 3.500 hotels in 65 landen maken gebruik van de diensten van Mews, dat ondertussen meer dan 750 medewerkers telt. Eind 2022 haalde Mews een investering van maar liefst €185 miljoen op.

De scale up heeft in korte tijd indrukwekkende resultaten behaald, stelt Techleap.nl. Ook heeft Matthijs Welle zich volgens de organisatie bewezen als 'echte gamechanger' en noemt Techleap.nl Welle 'een voorbeeld voor toekomstige ondernemers'.

Symbool voor belofte van techondernemerschap 

"Nu meer dan ooit bewijzen scale ups dat ze niet alleen economisch succesvol zijn, maar dat ze ook op maatschappelijk gebied een enorme toegevoegde waarde ontketenen met slimme oplossingen voor grote uitdagingen. Welle staat symbool voor de sterke belofte van techondernemerschap in Nederland. Juist vanwege zijn inzet voor de groei van het ecosysteem, zijn visie op innovatie en het vermogen om anderen te inspireren, is Welle zonder twijfel de winnaar van de LET Award 2023", aldus Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom. Samen met Valentijn Bras en Job van der Voort (winnaar van de LOEY Award in 2022) vormde zij de jury van de LET Award 2023.

“Het is een eer om genomineerd te worden voor de Leading Enterpreneur in Tech van Techleap.nl”, aldus Matthijs Welle, CEO van Mews. “Mews is een scale up met de Nederlandse markt in het hart van zijn wereldwijde activiteiten. Ik ben blij om hiermee erkend te worden. Ik hoop dat het opbouwen van een bedrijf als Mews veel ondernemers inspireert om de stap te zetten naar het creëren van iets nieuws en innovatiefs dat een positieve impact heeft.”

Van LOEY naar LET Award

De LET Award van Techleap.nl zet de traditie voort van de LOEY-award. Eerdere winnaars van de LOEY-award zijn onder meer Thomas Plantenga (Vinted), Joris Beckers (PicNic), Adriaan Mol (Mollie) en Steven Schuurman (Elastic). Met de LET Award is de focus verlegd van online ondernemerschap naar techondernemerschap. Ambitieuze ondernemers met een sterkgroeiende en innovatieve scale up, waarbij technologie de kern is van het bedrijf, komen in aanmerking voor de LET Award. De winnaar is ook een rolmodel en inspiratiebron voor anderen binnen het ecosysteem.

Foto: Valentijn Bras, Corinne Vigreux, Matthijs Welle en Job van der Voort - LET Awards 2023 Techleap.nl

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19