Witold Kepinski - 13 mei 2023

Porsche en Mobileye kondigen samenwerking aan

Sportwagenfabrikant Porsche en technologiebedrijf Mobileye zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de serieproductie van premium advanced driver assistance systems (ADAS) oplossingen. Mobileye SuperVision is een van de meest geavanceerde rijhulpsystemen ter wereld. Het systeem stelt bestuurders in staat om op verschillende soorten wegen hun handen van het stuur te halen terwijl ze hun omgeving visueel in de gaten houden, afhankelijk van de lokale wetgeving en verkeerssituaties.

Porsche en Mobileye kondigen samenwerking aan image

In toekomstige modellen is Porsche van plan om geautomatiseerde assistentie en navigatie-op-piloot-functies aan te bieden op basis van het Mobileye SuperVision  technologieplatform.

“Mobileye is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geautomatiseerde rijfuncties. Deze technologie zal ons helpen onze strategie van moderne, sportieve luxe voort te zetten”, zegt Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche. “We combineren een uitstekend product met een zeer persoonlijke ervaring. De wensen en levensstijlen van onze klanten zijn belangrijk voor ons. We willen de verwachtingen keer op keer overtreffen – en dat is precies wat we doen met partners van wereldklasse zoals Mobileye.”

Porsche zal een leidende rol spelen bij de volledige integratie van Mobileye SuperVision in zijn toekomstige modellen. Om een ​​merkwaardige rijervaring te garanderen, zullen de systemen worden geïntegreerd en afgesteld door Porsche-ingenieurs. Het systeem dat de aandacht van de bestuurder volgt, wordt ook aangepast door de interne specialisten van het bedrijf. Hetzelfde geldt voor de integratie in de intuïtieve gebruikersinterface van het Porsche Communication Management-systeem.

"We zijn verheugd om samen te werken met Porsche om de volgende generatie rijtechnologie naar klanten over de hele wereld te brengen", zegt Prof. Amnon Shashua, President en CEO van Mobileye. “Net als Porsche worden we gedreven door het doel om technologische innovaties te gebruiken om de rijervaring op wereldniveau te verbeteren. We hebben het Mobileye SuperVision-systeem ontwikkeld om de veiligheid te vergroten door de synergetische interactie tussen de bestuurder en het voertuig.”

In de meeste situaties zullen coureurs in de toekomst zelf in een Porsche willen blijven rijden – en zullen dat op elk moment kunnen doen. Dit gezegd hebbende, zijn er bepaalde aspecten van gedeeltelijk geautomatiseerd rijden waar we in geïnteresseerd zijn. Intelligente systemen zoals Mobileye SuperVision technologie kunnen de bestuurder helpen in alledaagse situaties, bijvoorbeeld door niet de hele tijd zijn handen aan het stuur te hoeven houden in de file ”, zegt Michael Steiner, bestuurslid voor onderzoek en ontwikkeling bij Porsche en hoofd ontwikkeling bij de Volkswagen Group. Op het gebied van geautomatiseerde rijfuncties werkt de Volkswagen Groep al samen met Bosch en Qualcomm en in China met Horizon Robotics.