Wouter Hoeffnagel - 12 mei 2023

Techleap.nl krijgt nieuw budget voor komende drie jaar

Techleap.nl, aanjager van start-ups en scale-ups in Nederland, kan zijn activiteiten de komende drie jaar voortzetten. Het initiatief krijgt een budget van 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit is echter wel fors minder dan de afgelopen jaren; het nieuwe budget bedraagt iets meer dan de helft van het huidige budget.

Techleap.nl krijgt nieuw budget voor komende drie jaar image

Dit maakt minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat bekend aan de Tweede Kamer. Techleap.nl is in 2015 opgericht onder de naam StartupDelta. Het werkt met andere organisaties samen om start-ups en scale-ups te helpen bij het verkrijgen van toegang tot kapitaal, kennis en markten.

Klimaat substantieel verbeterd

In een evaluatie meldt de minister dat het klimaat voor de zogenoemde start- en scale-ups de afgelopen acht jaar substantieel is verbeterd. Er valt echter nog meer winst te behalen. Een aanjager voor het behoud en het versterken van de opgebouwde kennis en netwerken blijft daarom nodig.

“Techleap zou in juni ophouden, en we hebben met het ministerie gekeken wat nu de uitdaging is. We hebben gekeken wat wij beter kunnen doen, en wat het ministerie kan doen”, legt prins Constantijn uit aan WNL. “Een paar van de dingen die wij deden gaat het ministerie meer doen, zoals de focus op de randvoorwaarden. Zo kunnen wij focussen op dingen die we wel kunnen doen.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024