Witold Kepinski - 17 mei 2023

Meer geavanceerde functies in Lucid Suite

Lucid Software, leverancier van software voor visuele samenwerking, heeft vier geavanceerde functies aan de Lucid Suite toegevoegd. Deze nieuwe functionaliteit brengt de productiviteit, onderlinge afstemming en het uitvoerende vermogen van teams naar een hoger plan.

Meer geavanceerde functies in Lucid Suite image

"Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid neemt vergaderingen, whiteboards en hybride werken een stap verder en ondersteunt kenniswerkers bij hun inspanningen om de bedrijfsprestaties te verbeteren”, zegt Dave Grow, de CEO van Lucid Software. “Deze verbeteringen positioneren ons platform als de meest intelligente en complete oplossing voor het bevorderen van efficiënt teamwork, het besparen van tijd, het opvoeren van de productiviteit en het verbeteren van de besluitvorming.”

Samenwerkende AI


Een van de nieuwe functies is Samenwerkende AI, als aanvulling op het gepatenteerde intelligente platform van Lucid. Binnen dit platform kunnen teams de creatie van visuele uitingen automatiseren en deze koppelen aan data. Met de nieuwe mogelijkheden kan collectief denken, via door AI ondersteunde functies voor brainstormen en samenwerken, nog verder worden benut zodat meer in minder tijd kan worden gedaan. Deze functies integreren naadloos in de bestaande workflows van teams. Samenwerkende AI biedt teams winst op het gebied van productiviteit en efficiëntie, inclusief het genereren, sorteren en samenvatten van ideeën. Het product is momenteel als bètaversie beschikbaar in de Verenigde Staten.

Visuele Activiteiten


Het intelligente platform van Lucid is daarnaast uitgebreid met Visuele Activiteiten. Met Visuele Activiteiten kunnen teams op een revolutionaire manier inzichten opdoen, meningen peilen en beslissingen nemen op basis van harde data. Deze functie is ontwikkeld om teams snel op dezelfde lijn te krijgen binnen het pakket voor visuele samenwerking van Lucid. Gespreksleiders kunnen kiezen uit een bibliotheek van dynamische templates voor het vergroten van interactie, het inwinnen van feedback of het snel identificeren van aandachtsgebieden of uiteenlopende overtuigingen.

Team Ruimtes


Team Ruimtes is een virtuele thuisbasis voor teams waar ze alle voor hun werk noodzakelijke informatie samenbrengen, bijvoorbeeld voor het initiëren van activiteiten, het coördineren van voortgang of zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Teams kunnen dashboards en rapporten toevoegen die voortgang ten opzichte van doelstellingen of de huidige status van projecten weergeven. Alle communicatie en samenwerking, of het nu gaat om Lucid-documenten of externe documenten, vindt zo plaats op een centrale locatie.

Universeel canvas


Lucid geeft tot slot met het universele canvas nieuwe invulling aan het samenwerkingscanvas, waarmee het bedrijf meer dan tien jaar geleden pionierde. Universeel canvas verbindt werkmateriaal, ideeën en documentatie uit alle delen van het pakket voor visuele samenwerking en biedt zo een eenduidige ervaring voor visueel samenwerken. Teams kunnen eenvoudig schakelen tussen Lucidchart en Lucidspark tijdens het doorlopen van projectworkflows. Alle teamleden kunnen op die manier gebruikmaken van de samenwerkingsmogelijkheden die het beste bij hen passen, terwijl alle relevante visuals en contextuele informatie in één document leven.

Met deze vier nieuwe functies geeft het pakket voor visuele samenwerking van Lucid teams toegang tot verbeterde samenwerkingstechnologie die hen ondersteunt bij alle projectwerkzaamheden en strategische prioriteiten binnen hun projectworkflow. Uit een Total Economic Impact™-onderzoek dat in 2023 in opdracht van Lucid door Forrester Consulting werd uitgevoerd bleek dat een voorbeeldorganisatie, gebaseerd op geïnterviewde klanten van Lucid, in drie jaar tijd een return on investment van 410% realiseert en 146.000 uur aan vervolgvergaderingen bespaart. Lucid biedt teamleden, of ze nu individueel of in groepsverband en synchroon of asynchroon aan projecten werken, het meest complete platform voor visuele samenwerking dat elke fase van het samenwerkingsproces omvat.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2