Wouter Hoeffnagel - 18 mei 2023

Techleap ondersteunt groei van negen scaleups via Rise-programma

Negen veelbelovende Nederlandse scaleups zijn geselecteerd voor Batch 11 van het Rise-programma. Dat maakt organisator Techleap.nl, een non-profitorganisatie die zich richt op het versnellen van het tech-ecosysteem in Nederland, vandaag bekend. Het Rise-programma helpt scaleups door een cruciale fase van hun bedrijfsvoering met een community waarin leren en netwerken centraal staan.

Techleap ondersteunt groei van negen scaleups via Rise-programma image

Ondernemingen komen in aanmerking als zij omzet genereren, minimaal 50 procent groei laten zien, op zoek zijn naar kapitaal en verder willen groeien in het buitenland. Techleap stelt deze ondernemers met het Rise-programma in staat om internationaal door te groeien met de hulp van experts, zakelijke netwerken en andere hulpbronnen.

Negen scaleups

De volgende ondernemingen zijn geselecteerd voor Batch 11 van het Rise-programma.

  • BlueRock TMS is een aanbieder van een cloudgebaseerd transport management systeem. Momenteel bieden ze hun ‘smart logistics’-diensten in meer dan 30 landen aan.
  • Channext is een Partner Success Platform, dat alle ontwikkelingen rondom partnersucces, -marketing en -sales in één platform overzichtelijk maakt.
  • Dyflexis biedt als Workforce Management System de optimale bezetting, urenregistratie en rapportages in kaart met behulp van online planning- en tijdregistratiesoftware.
  • EV Biotech verbetert stamontwikkelingsproces met behulp van artificial intelligence.
  • Gain.pro is een platform dat waardevolle inzichten biedt van private bedrijven over de hele wereld.
  • Lalaland is een AI gedreven digitale modelstudio en biedt mogelijkheden voor meer inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie in de modeindustrie.
  • Parkbee is een app voor bestuurders om parkeerplek te zoeken, boeken en betalen, terwijl het vastgoedeigenaren helpt om hun parkeerfaciliteiten te optimaliseren
  • Pastbook is een online app en maakt bijvoorbeeld fotoalbums, kaarten en posters die in één click worden gegenereerd.
  • Tot slot is Workwize een tool om medewerkers op afstand uit te rusten met IT- en kantoorapparatuur.

“Voor ons Rise-programma selecteren we veelbelovende ondernemingen uit de Nederlandse techsector met het grootste potentieel voor verdere groei”, aldus Tjarda Voorneman, Hoofd Programma's bij Rise van Techleap. “We creëren een veilige omgeving om hun dagelijkse uitdagingen met elkaar en met ervaren ondernemers te bespreken. We zijn dan ook trots op hen en op alle voorgangers, die met hun ervaring weer teruggeven aan deze nieuwe generatie.”

Het is de elfde Rise batch van Techleap. Eerder namen al zo'n honderd scaleups deel aan het programma, waaronder TestGorilla, Crisp en ChannelEngine.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024