Witold Kepinski - 19 mei 2023

Meta en BMW delen update over samenwerking AR/VR

Meta baas Mark Zuckerberg heeft update gegeven over de onderzoekssamenwerking tussen Meta's Reality Labs en de BMW Group. De samenwerking, aangekondigd in 2021, heeft als doel te onderzoeken hoe AR/VR geïntegreerd kunnen worden in voertuigen om de ervaring van de passagier en de bestuurder te verbeteren.

Meta en BMW delen update over samenwerking AR/VR image

Hoewel het tegenwoordig eenvoudig lijkt om VR in een auto te gebruiken, zijn snel bewegende voertuigen een grote uitdaging technologie-wise. Dit omdat de sensoren van het apparaat in de war kunnen raken door conflicterende signalen door de beweging van de auto. Daardoor is het lastig om een stabiele virtual reality weer te geven, aldus Zuckenberg.

Meta en BMW hebben samen dit probleem opgelost door virtuele objecten te verankeren aan een snel bewegende auto. Een probleem dat tot nu toe nog niet was opgelost. Dit is hoe:

  • Informatie van de sensorreeks van een BMW-auto werd opgenomen in het volgsysteem van een Quest Pro. Hierdoor konden de onderzoeksteams van BMW en Reality Labs virtuele objecten nauwkeurig koppelen aan een bewegende auto met behulp van een digitale tweeling van de auto.

  • Met dit nieuwe volgsysteem en de Meta Quest Pro is er in de BMW iX auto's een aantal virtuele en mixed reality ervaringen gedemonstreerd, wat ons een stap dichter brengt bij het leveren van bruikbare AR/VR-ervaringen voor ons dagelijks leven, aldus Zuckenberg.

Lees voor meer informatie over dit onderzoek Meta’s blogpost.

Lees deze link van Mark Zuckeberg Instagram Reel over de samenwerking.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024