Witold Kepinski - 19 mei 2023

SoftwareOne boekt solide omzet en winst cijfers in Q1 2023

SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, heeft haar Q1 2023 trading update gepubliceerd.

SoftwareOne boekt solide omzet en winst cijfers in Q1 2023 image

Op groepsniveau steeg de omzet met 8,7% op jaarbasis tot 239,4 miljoen Zwitserse Frank (CHF) omgerekend zo'n 245,74 miljoen euro in Q1 2023. De aangepaste EBITDA winst daalde van 41.2 naar 39,6 miljoen CHF, ongeveer 40,65 miljoen euro.

Software & Cloud Marketplace realiseerde een omzetgroei van 6,4% De brutofacturen in de Microsoft-activiteiten bedroegen 4,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023, een stijging van 13% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022, gedreven door een solide momentum in alle klantsegmenten. 

Ondertussen werd de omzet van Microsoft negatief beïnvloed door de verschuiving van legacy CSP naar het New Commerce Experience (NCE)-model. Na een overgangsperiode met lagere incentives op het oude CSP-platform, komt het NCE-model met hogere prijzen, een gunstigere incentivestructuur en abonnementen op langere termijn.

Brian Duffy, CEO van SoftwareOne zei: “Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheid om SoftwareOne naar de toekomst te leiden. Ik ben begin mei lid geworden en kijk ernaar uit om de komende weken het wereldwijde SoftwareOne-team te leren kennen. Samen zullen we ons vermogen vergroten om onze klanten te helpen de volledige technologische en economische voordelen van de overstap naar de cloud te benutten, terwijl we winstgevende groei en waardecreatie voor de aandeelhouders van SoftwareOne stimuleren.”

Rodolfo Savitzky, CFO van SoftwareOne voegde hieraan toe: “Onze solide resultaten zijn een bewijs van ons veerkrachtige bedrijfsmodel en de voortdurende focus van klanten op een cloud-first digitale transformatie tegen een achtergrond van macro-economische onzekerheden. We blijven volledig gefocust op de uitvoering en implementatie van ons programma voor operationele uitmuntendheid om groei en efficiëntie in de hele organisatie te stimuleren. De prestaties in het eerste kwartaal van 2023 waren in lijn met onze verwachtingen en we hebben er alle vertrouwen in dat we onze in maart gecommuniceerde prognose voor het hele jaar zullen halen.”

Lees alle details hier.