Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2023

Snowflake lijft Neeva in

Snowflake neemt Neeva over, een bedrijf dat zich richt om het slimmer maken van zoeken op schaal. Neeva biedt een zoekervaring die generatieve AI en andere innovaties integreert zodat gebruikers data op nieuwe manieren kunnen opzoeken en ontdekken.

Snowflake lijft Neeva in image

"Zoeken is van fundamenteel belang voor de manier waarop bedrijven omgaan met gegevens, en de zoekervaring evolueert snel met nieuwe conversatieparadigma's die ontstaan in de manier waarop we vragen stellen en informatie ophalen, mogelijk gemaakt door generatieve AI. De mogelijkheid voor teams om precies het juiste datapunt, data-item of data-inzicht te ontdekken, is van cruciaal belang om de waarde van data te maximaliseren", schrijft Benoit Dageville, medeoprichter en President of Products bij Snowflake, in een blogpost waarin de overname wordt aangekondigd.

Snowflake wil de technologie van Neeva integreren in zijn Data Cloud, waarmee het de zoek- en conversatiefunctionaliteiten in Data Cloud wil verbeteren. Als onderdeel van de overname treedt het team en het management van Neeva bij Snowflake in dienst.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei