Witold Kepinski - 26 mei 2023

NVIDIA boekt minder omzet en meer winst in eerste kwartaal van zijn boekjaar

NVIDIA boekte een omzet in het eerste kwartaal eindigend op 30 april 2023 van 7,19 miljard dollar, een daling van 13% ten opzichte van een jaar geleden en een stijging van 19% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetcijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. De winst steeg met 26 procent naar een dikke 2 miljard dollar.

NVIDIA boekt  minder omzet en meer winst in eerste kwartaal van zijn boekjaar image

NVIDIA boekte een omzet in het eerste kwartaal eindigend op 30 april 2023 van 7,19 miljard dollar, een daling van 13% ten opzichte van een jaar geleden en een stijging van 19% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.  De omzetcijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. De winst steeg met 26 procent naar een dikke 2 miljard dollar.

"De computerindustrie maakt twee gelijktijdige transities door: versneld computergebruik en generatieve AI", zegt Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA.

“Een biljoen dollar aan geïnstalleerde wereldwijde datacenterinfrastructuur zal overgaan van algemeen gebruik naar versneld computergebruik terwijl bedrijven racen om generatieve AI toe te passen in elk product, elke dienst en elk bedrijfsproces.

“Onze hele datacenterfamilie van producten - H100, Grace CPU, Grace Hopper Superchip, NVLink, Quantum 400 InfiniBand en BlueField-3 DPU - is in productie. We vergroten ons aanbod aanzienlijk om aan de stijgende vraag ernaar te voldoen, "zei hij.

Lees meer details hier.