Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2023

Amerikaanse rechter ziet geen bewijs dat Ericsson investeerders misleidde

Een Amerikaanse rechtbank zet een streep door een rechtszaak die boze aandeelhouders hadden aangespannen tegen Ericsson. De rechter oordeelt dat het Zweedse bedrijf investeerders niet heeft misleid over compliance met Amerikaanse wetgeving tegen omkoping, in de naslaap van een corruptieonderzoek in 2019.

Amerikaanse rechter ziet geen bewijs dat Ericsson investeerders misleidde image

De rechter keurt de argumenten van de klagers af en meldt in een verklaring dat Ericsson geen verplichtingen heeft geschonden rondom het informeren van investeerders. De rechtszaak liep sinds maart 2022 en was aangespannen door een pensioenfonds uit Boston. Deze partij behartigde de belangen van investeerders die in de periode april 2017 tot en met maart 2022 Ericsson America Depositary Shares kochten.

In de aanklacht stelt het pensioenfonds dat Ericsson heeft overdreven of het bedrijf omkoping heeft aangepast nadat het een schikking trof met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het corruptieonderzoek. Als onderdeel van deze schikking betaalde Ericsson 11 miljard dollar aan de toezichthouders.