Witold Kepinski - 30 mei 2023

AI-startup Anthropic haalt 450 miljoen dollar op

Anthropic, een AI-startup die mede is opgericht door voormalige OpenAI medewerkers, heeft 450 miljoen dollar opgehaald. Zo kan het bedrijf meer toepassingen voor de markt ontwikkelen. De investeringsronde stond onder leiding van Spark Capital met deelname van Google, Salesforce Ventures, Sound Ventures, Zoom Ventures en anderen.

AI-startup Anthropic haalt 450 miljoen dollar op image

De financiering ondersteunt het voortdurende werk van Anthropic aan het ontwikkelen van nuttige, onschadelijke en eerlijke AI-systemen, waaronder Claude, een AI-assistent die een breed scala aan conversatie- en tekstverwerkingstaken kan uitvoeren.

Anthropic is opgericht om AI-producten te bouwen waarop mensen kunnen vertrouwen en om onderzoek te genereren naar de kansen en risico's van AI aldus CEO, Dario Amodei. Hij zegt: “We zijn verheugd dat deze toonaangevende investeerders en technologiebedrijven de missie van Anthropic ondersteunen: AI-onderzoek en producten die veiligheid voorop stellen. De systemen die we bouwen, worden ontworpen om betrouwbare AI-diensten te leveren die nu en in de toekomst een positieve impact kunnen hebben op bedrijven en consumenten.”

Het bedrijf meldt verder: "Met onze Series C-financiering hopen we ons productaanbod te laten groeien, bedrijven te ondersteunen die Claude op verantwoorde wijze in de markt zullen zetten, en AI-veiligheidsonderzoek verder te zetten. Ons team is gefocust op AI-afstemmingstechnieken waarmee AI-systemen vijandige gesprekken beter kunnen afhandelen, nauwkeurige instructies kunnen volgen en over het algemeen transparanter kunnen zijn over hun gedrag en beperkingen. We bouwen ook nieuwe functies zoals 100.000 contextvensters , waarmee u honderden pagina's met materiaal kunt indienen dat Claude kan verwerken en analyseren. We kijken ernaar uit om meer verbeteringen aan onze API en chatproducten aan te kondigen."

In verband met de Series C-ronde is Yasmin Razavi, een General Partner bij Spark Capital die zich richt op investeringen in software in de groeifase, toegetreden tot de raad van bestuur van Anthropic. Yasmin zegt: "Wij allemaal bij Spark zijn verheugd om samen te werken met Dario, Daniela en het hele Anthropic-team op hun missie om betrouwbare en eerlijke AI-systemen te bouwen. Anthropic heeft een technisch team van wereldklasse samengesteld dat zich toelegt op het bouwen van veilige en capabele AI-systemen. De overweldigend positieve reacties op de producten en het onderzoek van Anthropic wijzen op het bredere potentieel van AI voor het ontsluiten van een nieuw paradigma van bloei in onze samenleving. Ik ben verheugd om lid te worden van hun bestuur."