Wouter Hoeffnagel - 02 juni 2023

ValueBlue stelt Jelle Visser aan als CEO

ValueBlue, leverancier van de Enterprise Architecture-oplossing BlueDolphin, benoemt Jelle Visser tot Chief Executive Officer (CEO). Visser was voorheen Chief Commercial Officer (CCO) bij de organisatie.

ValueBlue stelt Jelle Visser aan als CEO image

Jelle Visser volgt vertrekkend CEO Wilko Visser op. Hij bouwde ValueBlue sinds de oprichting in 2011 uit naar een productorganisatie met ruim 220 klanten, 5 regionale kantoren in EMEA, Noord- en Zuid-Amerika en APAC, en twee succesvolle investeringsrondes.

Visser brengt veel ervaring met zich mee. Sinds zijn aantreden in 2014 heeft Visser als CCO een cruciale rol gespeeld bij het uitbreiden van het klantenbestand en bij de groei van het bedrijf.

Langetermijnvisie

De beslissing om Visser als nieuwe CEO aan te stellen sluit aan bij de langetermijnvisie en de strategische doelstellingen van ValueBlue. Met zijn kennis van de Enterprise Architecture-markt en zijn duidelijke visie op een effectievere bedrijfstransformatie met ValueBlue's software moet Visser klanten naar een volgende fase van groei en innovatie leiden.

Wilko Visser zegt over de transitie: “Jelle Visser is de drijvende kracht geweest achter onze groei in de afgelopen jaren en zijn werk was essentieel voor onze huidige positie als toonaangevend leverancier van Enterprise Architecture-software. Jelle heeft met zijn unieke commerciële leiderschapstalenten en toekomstvisie alles in huis om het bedrijf naar een volgend level te brengen.”

Wilko Visser neemt ad interim de rol van Chief Commercial Officer van Jelle over, voordat hij begin volgend jaar zijn uitvoerende functie beëindigt om zich te kunnen richten op privé activiteiten. Het bedrijf zal een nieuw gezicht aan zijn leiderschapsteam toevoegen voor de commerciële rol.