Wouter Hoeffnagel - 01 juni 2023

Cisco lijft AI-securitybedrijf Armorblox in

Cisco neemt Armorblox over. Dit bedrijf richt zich op het gebruik van Large Language Model (LLM's) en het begrijpen van natuurlijke taal in de context van cybersecurity. Cisco gaat de technologie van Armorblox integreren in zijn portfolio.

Cisco lijft AI-securitybedrijf Armorblox in image

Armorblox maakt gebruik van AI om bedrijven te beschermen tegen de constant evoluerende cyberdreigingen. Denk hierbij aan financiƫle fraude, aanvallen via e-mail en dataverlies.

Zoeken naar signalen van dreigingen

Zo pakt Armorblox met behulp van AI gerichte e-maildreigingen aan. Dit doet de organisatie door met behulp van machine learning-modellen e-mail verkeer te analyseren en te scannen op duizenden signalen die wijze op malafide content. Denk hierbij aan de identiteit en het gedrag van de verzender, maar ook aan de context van de e-mail. Zo helpt de software dreigingen tijdig te herkennen, voordat gebruikers gevaar lopen.

Als onderdeel van de overname treedt het team van Armorblox in dienst bij Cisco. Zij gaan hier ervaringen op basis van generatieve AI integreren in de security-portfolio van Cisco. Cisco verwacht de overname voor het einde van vier kwartaal van fiscaal jaar 2023 af te ronden.

Meer informatie is hier beschikbaar.