Witold Kepinski - 07 juni 2023

Cisco Networking Cloud biedt geïntegreerd beheer platform ervaring

Cisco introduceert Cisco Networking Cloud, een geïntegreerde beheer platform ervaring voor zowel on-premise als cloud-besturingsmodellen. Dit wordt gemeld tijdens Cisco Live! in Las Vegas.

Cisco Networking Cloud biedt geïntegreerd beheer platform ervaring image

Bouwen aan een betere toekomst voor Cisco-klanten en -partners

Netwerken beheren in het huidige tijdperk waarin iedereen en overal met elkaar verbonden moeten zijn, is moeilijk. Volgens het State of Global Innovation-rapport van Cisco geeft 85% van de IT-professionals aan eenvoud in hun IT-systemen te waarderen. Eenvoud wordt steeds belangrijker met de vooruitgang van cloud, IoT, Wi-Fi + 5G, AI/ML en beveiliging. Met zoveel technologieën en toepassingen die samenkomen, kan het voor IT-personeel moeilijk zijn om een ​​consistente, uniforme ervaring te bieden, zowel op kantoor, thuis als onderweg.

Een vereenvoudigde IT-ervaring heeft invloed op de klanttevredenheid, het behoud van werknemers en concurrentiedifferentiatie. Cisco erkent de strijd met fragmentatie, gebrek aan zichtbaarheid, beveiligingsbedreigingen en tijdrovende integratie die het leveren van betere ervaringen in de weg staan. Het begrijpt dat de reis naar vereenvoudiging wordt bepaald door de zakelijke doelstellingen, functionele behoeften en het voorkeursverbruiksmodel van elke operator. Of de use cases nu on-premises levering, cloud-enabled levering of iets daartussenin vereisen, Cisco voldoet aan IT waar ze zijn.

De visie voor Cisco Networking Cloud

Als onderdeel van zijn reis naar vereenvoudiging heeft Cisco gewerkt aan een eenvoudigere netwerkbeheerplatformervaring om klanten te helpen gemakkelijk toegang te krijgen tot en te navigeren op de platforms om alle Cisco-netwerkproducten vanaf één plek te beheren. Met cloudgestuurde automatisering, rijke netwerkinzichten en innovatie via het partnerecosysteem, zal Cisco Networking Cloud de levering van uniforme ervaringen versnellen en meetbare bedrijfsresultaten stimuleren.

"Vandaag delen we onze visie en eerste stappen om netwerkcomplexiteit te elimineren en de wereld veilig te verbinden", zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager, Cisco Networking. "Alleen Cisco heeft het portfolio, de ervaring en het partnerecosysteem om campus en filiaal, datacenter, compute, IoT en SD-WAN samen te brengen om resultaten te optimaliseren met behulp van één netwerkbeheerplatform om uniforme ervaringen te leveren."

Van visie naar waarde: vandaag gelanceerde innovatie

Als eerste stap levert Cisco de volgende componenten in zijn bestaande portfolio met netwerkproducten, wat de operationele eenvoud, efficiëntie en betrouwbaarheid zal vergroten:

Single sign-on (SSO) vereenvoudigt de toegang tot alle netwerkplatforms van Cisco.

API-sleuteluitwisseling/repository , indien gekoppeld aan SSO, waardoor het voor Cisco-netwerkplatforms gemakkelijker wordt om verbinding te maken en gegevens uit te wisselen via automatisering om wrijving en kans op fouten te verminderen.

Cross-platform navigatie , voor meer naadloze navigatie tussen Cisco-netwerkplatforms.

Gemeenschappelijke gebruikersinterface voor alle Cisco-netwerkplatforms , waardoor meer consistentie en gebruiksgemak worden geboden voor de operationele functies van een klant.

De kracht van het netwerk vergroten met end-to-end zekerheid en uitgebreide cloudbewakingsmogelijkheden:

Cisco ThousandEyes voor end-to-end netwerkgarantie via elk netwerk : ThousandEyes biedt uitgebreide zichtbaarheid, geautomatiseerde inzichten en naadloze workflows om digitale ervaringen in elk netwerk te garanderen, of het nu op locatie, op internet of in de cloud is. Nieuwe innovaties zijn onder andere:

Cloud Monitoring voor Catalyst om Catalyst-apparaten te bekijken, problemen op te lossen en te beheren : Verbeteringen aan het Meraki-dashboard ondersteunen nu nieuwe mogelijkheden voor Cisco Catalyst-switches, waaronder een CLI-weergave, beeldbeheer en geavanceerde probleemoplossing.

Meer inzicht in internet- en cloudnetwerken met nieuwe uitkijkpunten op Meraki MX- en Webex RoomOS-apparaten.

Sneller inzicht in incidenten die van invloed zijn op digitale ervaringen met nieuwe geautomatiseerde gebeurtenisdetectie plus ongeëvenaard inzicht in uw AWS-verbindingen voor verbeterde probleemoplossing.

Naadloze workflows met vereenvoudigde ThousandEyes-eindpuntimplementatie met Cisco Secure Client, wat bijdraagt ​​aan ThousandEyes' toch al uitgebreide reeks ecosysteemintegraties, inclusief gegevensexport via OpenTelemetry.

Vereenvoudiging van operaties met een eenvoudigere, meer voorspelbare en meer schaalbare Cisco Catalyst-stack, verbeterd inzicht in inzichten in energieverbruik van datacenters en energievoetafdrukken, en nieuwe AI-blauwdrukken voor datacenters:

Vereenvoudigde branding voor de Cisco Catalyst Stack: Cisco verbindt nu de kracht en flexibiliteit van het merk Catalyst in de gehele enterprise networking stack met Catalyst Center (voorheen DNA Center), Catalyst Software and Licensing (voorheen DNA Software and Licensing), Catalyst Wireless, Catalyst Switching, Catalyst Routing en Catalyst SD-WAN (voorheen Cisco SD-WAN of Viptela SD-WAN).

Nieuw Cisco Catalyst SD-WAN-verbruiksmodel: met Cisco Catalyst SD-WAN dat in de cloud wordt geleverd, kunnen klanten nu SD-WAN gebruiken als hulpprogramma met een flexibel abonnementsmodel. Klanten kunnen eenvoudig de SD-WAN-software en -services aanschaffen en binnen enkele minuten laten draaien. Cisco wordt verantwoordelijk voor het beheer van de onderliggende levering van de SD-WAN-fabricautomatiseringsoplossing met zero-touch levenscyclusimplementatie en -beheer.

Vereenvoudigde licentieopties: Beginnend met Cisco Catalyst-switches, combineren nieuwe licenties hardware- en softwareondersteuning in één abonnement, waardoor kopen en verlengen wordt vereenvoudigd.

Duurzame datacenternetwerken: ondersteund door nieuwe integraties voor Cisco-datacenternetwerken en Nexus Dashboard, krijgen klanten real-time en historische inzichten voor het stroomverbruik van alle IT-apparatuur in hun datacenter en schatten ze de energievoetafdruk van hun datacenteractiviteiten.

AI-datacenterblauwdruk voor netwerken: Door gebruik te maken van de ervaring van Cisco met klantimplementaties, zal de Cisco AI/ML-datacenternetwerkblauwdruk klanten een nieuwe en bewezen oplossing bieden voor high-performance computing, InfiniBand naar Ethernet-netwerkmigraties en grootschalige ML-fabrics. Met inzicht in AI-workloads via Cisco Nexus Dashboard en automatiseringssjablonen, kunnen klanten met hun Cisco Nexus 9000 en NX-OS voldoen aan de vraag naar specifieke netwerkprestatiekenmerken zoals deterministische load-balancing, lijnsnelheidstransmissie, congestiebeheer en no-drop-kenmerken implementaties.