Witold Kepinski - 06 juni 2023

Cisco Secure Access SSE-oplossing biedt eindgebruikers veilige toegang

Cisco Secure Access is een nieuwe SSE-oplossing die eindgebruikers helpt veilig toegang te krijgen tot alles wat ze nodig hebben, zodat ze hun beste werk kunnen doen, waar ze ook zijn, zo wordt gemeld tijdens het Cisco Live! event in Las Vegas.

Cisco Secure Access SSE-oplossing biedt eindgebruikers veilige toegang image

Met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, geconvergeerd in één oplossing, vermindert Cisco Secure Access beveiligingsrisico's door zero trust-principes toe te passen en gedetailleerd beveiligingsbeleid af te dwingen. Deze mogelijkheden omvatten zero trust network access (ZTNA), secure web gateway (SWG), cloud access security broker (CASB), firewall-as-a-service (FWaaS), DNS-beveiliging, remote browser isolation (RBI) en meer, zo meldt Cisco.

In het kort is Cisco Secure Access volgens Cisco:

Beter voor gebruikers: het leveren van naadloze, probleemloze verbindingen met elke toepassing via elke poort of elk protocol, met geoptimaliseerde prestaties en continue verificatie en het verlenen van vertrouwen.

Gemakkelijker voor IT-beheerders: gebruikmaken van een enkele, door de cloud beheerde console om hybride werk mogelijk te maken door middel van een vereenvoudigd proces voor het maken van beleid, meer zichtbaarheid en geaggregeerde rapportage.

Veiliger voor iedereen: verscherping van de beveiliging en controle door DevOps in staat te stellen vanaf het begin beveiliging op te bouwen en SecOps in staat te stellen de principes van nulvertrouwen af ​​te dwingen in uw gedistribueerde omgeving.

Waarom Cisco?

Cisco heeft een unieke positie op het snijvlak van netwerk en beveiliging:

Een pragmatisch ZTNA-traject : Cisco Secure Access levert een nieuwe ZTNA Relay-architectuur die de uitdagingen van de laatste generatie ZTNA-leveranciers oplost. ZTNA-leveranciers van de laatste generatie ondersteunen niet alle applicatie-architecturen, zoals multi-channel applicaties, peer-to-peer applicaties of server-geïnitieerde communicatie. En ZTNA-leveranciers van de laatste generatie worstelen vaak met het enorme volume van duizenden enterprise- en long-tail legacy-applicaties.

Cisco Secure Access ZTNA Relay-architectuur - gebaseerd op toonaangevende protocollen MASQUE en QUIC - ondersteunt alle applicaties, poorten en protocollen. En ten tweede, door ZTNA te combineren met een fallback VPN-as-a-Service (VPNaaS) in een enkele beveiligde client met identiteits- en postuurcontroles, levert Cisco Secure Access op transparante wijze de veiligste verbinding die mogelijk is voor alle toepassingen. Eindgebruikers hebben eenvoudig toegang tot wat ze nodig hebben - internet, SaaS of privétoepassingen - zonder gedoe en zonder wrijving. Ze loggen gewoon in en gaan aan de slag.

En als bijkomend voordeel voor gebruikers van Cisco AnyConnect - 's werelds meest breed geïmplementeerde VPN - vereenvoudigt dit ook drastisch de reis naar ZTNA van traditionele VPN op locatie. Cisco Secure Access faciliteert een soepele evolutie van traditionele VPN naar VPNaaS, waardoor de organisatie individuele applicaties stapsgewijs naar ZTNA kan verplaatsen, in welk tempo dan ook.

Monitoring van digitale ervaring : Cisco Secure Access bevat ThousandEyes-functionaliteit om zowel eindgebruikers als de IT-helpdesk op unieke wijze in staat te stellen problemen snel op te lossen door inzichten te vertalen in proactieve acties die de prestaties optimaliseren.

Onderdeel van de Cisco Security Cloud : Cisco Secure Access maakt deel uit van de Cisco Security Cloud en biedt een uitgebreid cloudgebaseerd beheerplatform – met identiteit, postuur, uniform beleid, ontwerpsysteem en serviceniveau-overeenkomst – dat een betere bescherming tegen bedreigingen mogelijk maakt terwijl het voor klanten gemakkelijker om de gecombineerde voordelen van het hele Cisco-portfolio en grote oplossingen van derden te realiseren.

AI-verbeterde bedreigingsinformatie van Cisco Talos : Cisco Secure Access wordt mogelijk gemaakt door de toonaangevende bedreigingsinformatie van Cisco Talos, die meer dan 600 miljard DNS-verzoeken per dag, 5 miljard reputatieverzoeken per dag en 2 miljoen malwaremonsters per dag verwerkt .

Schaal is belangrijk: hoe meer u ziet, hoe meer u kunt blokkeren. Cisco koppelt enorme schaal, telemetrie, diep menselijk begrip aan een veelheid aan Artificial Intelligence (AI)-technologieën in meerdere domeinen om bedreigingen effectiever dan wie dan ook te stoppen. Door inzichten en lessen van Talos te integreren, maakt Cisco Secure Access een nieuw niveau van zichtbaarheid en bescherming tegen zowel bestaande als opkomende bedreigingen mogelijk.

Programmeerbaarheid en een wereldwijd ecosysteem : ons ecosysteem helpt u meer te doen, door het beveiligingsbereik en de dekking uit te breiden met integraties van Cisco of derden. We werken actief samen met verschillende leveranciers van IT en mobiele apparaten om de gebruikerservaring van Cisco Secure Access op IT en mobiele apparaten nog eenvoudiger te maken.

"Ditzelfde, interoperabele ecosysteem maakt het voor DevOps gemakkelijker om te innoveren en te bouwen met het oog op beveiliging. Met rijke API's stellen we DevOps-teams in staat om beveiliging in te bouwen in de levenscyclus van softwareontwikkeling en applicaties vanaf de eerste dag veiliger te maken. Cisco Secure Access is een SSE-oplossing die veilige connectiviteit stroomlijnt en vereenvoudigt en de prestaties en beveiliging bij elke verbinding optimaliseert. Het biedt veel betere gebruikerservaringen die de productiviteit van werknemers verhogen en eenvoudigere, kosteneffectieve beveiligingsactiviteiten om IT-teams blij mee te maken. Het is technologie die mensen in hun kracht zet. Dit is een oplossing waarop u uw toekomst kunt bouwen", aldus Cisco.

Lees hier meer over alles wat Cisco Secure Access te bieden heeft .