Witold Kepinski - 07 juni 2023

IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance

Op 5 juni 2023 is door de rechtbank in Amsterdam aan IoT service provider Hiber B.V. h.o.d.n. Hiber te Amsterdam (Noord-Holland) voorlopige surseance verleend. Als bewindvoerder is aangesteld mr. D.D. Nijkamp. Het insolventienummer van deze zaak is S.13/23/13. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.

IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance image

Hiber biedt oplossingen voor het bewaken en volgen van bedrijfsmiddelen aan industriële klanten, via met satelliet verbonden apparaten waarmee klanten bedrijfsmiddelen op afgelegen locaties kunnen bewaken en volgen. Haar diensten omvatten bronmonitoring voor grote olie- en gasbedrijven en het volgen van activa voor off-grid werklocaties in sectoren zoals landbouw, bosbouw en mijnbouw. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op meerjarige abonnementen voor sensoren, netwerkhardware, satellietconnectiviteit en een dashboard.

Astrocast, een nanosatelliet IoT-netwerkoperator, kocht in 2022 Hiber. Onder de overeenkomst stemde Astrocast ermee in om alle Hiber-aandelen te verwerven in ruil voor de uitgifte van nieuwe Astrocast-aandelen, die 16,5% van het aandelenkapitaal van Astrocast vertegenwoordigen, berekend voorafgaand aan de eerder aangekondigde openbare aanbieding op Euronext Growth Paris.

De aandeelhouders van Hiber kwamen ook overeen om 10,45 miljoen euro te investeren in de openbare aanbieding van Astrocast.