Witold Kepinski - 09 juni 2023

HashiCorp ontslaat acht procent van zijn personeel

HashiCorp, leverancier van multi-cloud infrastructuurautomatiseringssoftware, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van fiscaal 2024, eindigend op 30 april. 2023. HashiCorp kondigde ook de benoeming aan van Susan St. Ledger als President, Worldwide Field Operations van het bedrijf, te beginnen in juli 2023. HashiCorp kondigde ook gerichte bezuinigingen aan op discretionaire uitgaven en een inkrimping van het personeelsbestand met ongeveer 8%.

HashiCorp ontslaat acht procent van zijn personeel image

De totale omzet bedroeg 138 miljoen dollar in het eerste kwartaal van fiscaal 2024, een stijging van 37% ten opzichte van 100,9 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Het nettoverlies bedroeg 53,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal van fiscaal 2024, vergeleken met een GAAP-nettoverlies van 78,2 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

"HashiCorp blijft gefocust op zijn rol als partner van Global 2000 bij de overgang naar de cloud, en ondanks de moeilijke macro-economische omgeving zagen we in het eerste kwartaal betekenisvolle vooruitgang bij nieuwe klanten", aldus Dave McJannet, CEO van HashiCorp. "En hoewel we druk zagen in het koopproces, geeft het grote aantal nieuwe klanten ons blijvend vertrouwen in zowel de markttrend van cloudadoptie als ons vermogen om waarde te leveren door grote ondernemingen te helpen hun cloudinfrastructuur te exploiteren."

"Als we vooruit kijken, ben ik verheugd over de mogelijkheid om zo'n ervaren en bekwame operator als Susan St. Ledger aan boord te krijgen terwijl HashiCorp werkt aan schaalvergroting naar onze volgende groeifase", aldus McJannet. St. Ledger was eerder President van Worldwide Field Operations voor Okta en Splunk en is momenteel lid van de raad van bestuur van HashiCorp.

Ontslagen

HashiCorp kondigde ook gerichte bezuinigingen aan op discretionaire uitgaven en een inkrimping van het personeelsbestand met ongeveer 8%. “We reageren op de huidige klant- en economische omgeving met proactieve acties om onze lopende kosten te verlagen. Dit was een moeilijke beslissing die we niet lichtvaardig nemen, en ik ben diep teleurgesteld dat ik veel gewaardeerde collega's moet verliezen”, aldus McJannet. "Ik geloof echter dat we na deze acties beter gepositioneerd zijn voor onze kans."

"Kijkend naar de belangrijkste financiële statistieken van ons eerste kwartaal, zijn we doorgegaan met het verbeteren van de operationele efficiëntie van HashiCorp en zagen we een aanhoudende groei in klanten met een ARR gelijk aan of groter dan $ 100.000", aldus Navam Welihinda, CFO van HashiCorp. "We zijn vastbesloten om ons break-evendoel van de tweede helft van het fiscale jaar 2025 te bereiken en zijn gefocust op het stimuleren van efficiëntie terwijl we onze kansen op de lange termijn behouden."


Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024