Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2023

Lancering van Google's AI-chatbot Bard in EU uitgesteld

Google stelt de lancering van zijn AI-gebaseerde chatbot Bard in de Europese Unie (EU) uit. De aanleiding is hiervoor is kritiek van de Ierse privacytoezichthouder, die stelt dat Google niet duidelijk maakt hoe het met Bard aan de Europese privacywetgeving wil voldoen.

Lancering van Google's AI-chatbot Bard in EU uitgesteld image

De Ierse Data Protection Commissioner (DPC) buigt zich over het punt aangezien het Europese hoofdkantoor van Google in Ierland is gevestigd. De toezichthouder is met name bezorgd over de wijze waarop Google met Bard omgaat met persoonsgegevens van Europese gebruikers. Ook voor de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is dit een belangrijk aandachtspunt; de AP vroeg Google vorige week hierover om opheldering. Google krijgt tot 23 juni de tijd om hierop te reageren.

Door de kritiek stelt Google de lancering van Bard in de EU uit. In veel andere landen is de AI-gebaseerde chatbot, die moet concurreren met onder meer ChatGPT van OpenAI en Bing van Microsoft, al beschikbaar. Denk daarbij aan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Voor de EU stond de lancering voor deze week op de planning.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei