Wouter Hoeffnagel - 15 juni 2023

Overname Activision Blizzard door Microsoft op verzoek van FTC geblokkeerd

Een rechter in de Amerikaanse staat Californië blokkeert op verzoek van de Federal Trade Commission (FTC) de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Dit is volgens de rechtbank nodig om de status quo te behouden zolang nog niet over de aanklacht is besloten.

Overname Activision Blizzard door Microsoft op verzoek van FTC geblokkeerd image

De FTC is bezorgd over de impact van de voorgenomen overname van Activision Blizzard door de Amerikaanse techgigant. Activision Blizzard is een grote speler in de gamingsector en bekend van onder meer games als Call of Duty en World of Warcraft. De FTC is bezorgd dat Microsoft door de deal te veel macht krijgt. Zo biedt Microsoft onder de naam Xbox ook een eigen gameconsole aan. Het bedrijf zou nieuwe games van Activision Blizzard dan ook exclusief kunnen maken voor de Xbox of concurrenten op andere wijze kunnen benadelen.

De FTC nam in december al juridische stappen tegen de voorgenomen overname. Het diende eerder deze week een motie in bij de rechter om de deal te blokkeren. De FTC stelt dat het moeilijk onderzoek kan doen naar de overname indien deze al in gang is gezet, en wil dat de partijen die daarom uitstellen. Hiermee gaat de rechter dus akkoord. Dit betekent in de praktijk dat de overname is geblokkeerd.

Meer informatie is hier beschikbaar.