Witold Kepinski - 18 juni 2023

Dell portfolio neemt IT en business belemmeringen weg

Dell zegt met zijn portfolio en strategie de IT en business belemmeringen van klanten weg te nemen. Dat geldt op het gebied van werkplekken (Future of Work), multicloud, security, edge en artificial intelligence (AI). Met de Dell neutrale positie van Dell en het brede partner ecosysteem hebben klanten meer keuze vrijheid waar ze hun workloads draaien n een veilige omgeving. Dit was de boodschap van diverse Dell topmanagers die de redactie van Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders sprak tijdens het onlangs gehouden Dell Technologies World 2023 event in Las Vegas.

Dell portfolio neemt IT en business belemmeringen weg image

Said Akar, senior vice president EMEA data center sales, zegt dat IT-beslissers wille innoveren waarbij ze organisaties willen onderscheiden in de markt, onder door een beteer concurrentiepositie te hebben. Daar is goede technologie voor nodig maar organisaties worstelen met belemmeringen.

De eerste belemmering is volgens Akar security, omdat cyberaanvallen steeds heviger worden. "We adresseren dit met onze eigen technologie en services, zoals Incident response en Recovery. Een nieuw aanbod is het Project Fort Zero waarmee Dell wereldwijde organisaties een end-to-end Zero Trust beveiligingsoplossing wil bieden ter bescherming tegen cyberaanvallen." 

Samen met Project Fort Zero breidt Dell zijn beveiligingsportfolio uit met Product Success Accelerator (PSX) for back-up, een nieuwe dienst om organisaties te helpen gegevens te beschermen en te herstellen in geval van een disruptie. PSX for Backup vereenvoudigt de implementatie en het onderhoud van back-upomgevingen om gegevensherstel mogelijk te maken. Het volgt op de recente release van PSX for Cyber Recovery, dat een geïsoleerde omgeving voor cyberherstel implementeert en helpt operationaliseren.

Energie en Sustainability

Een tweede uitdaging zijn stijgende energiekosten en de behoefte aan meer duurzame toepassingen aldus Akar. Digitale transformatie gaat hand in hand met initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) aldus Dell Technologies. Volgens een BCG- enquête, noemt meer dan 60% van de respondenten ESG-factoren als een primaire focus bij het prioriteren van digitale initiatieven. Digitale transformatie is wereldwijd een topprioriteit, maar nadenken over hoe je dat op een duurzame en verantwoorde manier kunt doen, is essentieel. Energie-efficiëntie is een belangrijke factor in ESG-initiatieven. Datacenters zijn tegenwoordig goed voor bijna 4% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Alleen al datacenters in landen van de Europese Unie verbruikten in 2018 42% meer terawatt uur dan in 2010, volgens een studie van de Europese Commissie uit 2020 . En de vooruitzichten voor edge-datacenters zijn 6x meer energieverbruik tegen 2025. Veel landen stellen nieuwe eisen aan energie-efficiëntie vanwege de groei van het stroomverbruik. Energie-efficiëntie is een belangrijk onderdeel van modernisering. Organisaties over de hele wereld moeten de milieu-impact van hun digitale transformatie verminderen.

Dell Technologies zet zich sterk in voor duurzaamheid om klanten daarbij te helpen, aldus Akar. Zo is inzicht in het stroomverbruik de eerste stap in het verminderen van het verbruik. De Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) en OpenManage Enterprise (OME) Power Manager geven organisaties controle over en inzicht in serverenergie en -warmte. De basis van een succesvolle strategie om de kosten te verlagen en de CO2-voetafdruk te verkleinen, begint met het monitoren van het stroomverbruik. Verder hebben de nieuwe PowerEdge-servers 70% thermische sensoren ingebed in elke server, waardoor beheerders inzicht krijgen om gebruiksbeslissingen te nemen en het energieverbruik te beheren. Met OME Power Manager en de ingebouwde iDRAC kunnen organisaties proactief en vol vertrouwen de energiedistributie meten en regelen en kostenbesparingen realiseren door overal en altijd processorinstellingen te modelleren en te wijzigen.

Edge

De derde uitdaging is de enorme groei van data dat wordt veroorzaakt door edge computing dat ook nog een krachtige cybersecurity vereist. Daarvoor levert de leverancier Dell NativeEdge, een softwareplatform voor edge-operaties, dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het vereenvoudigen en optimaliseren van beveiligde edge-implementaties. Klanten kunnen edge-operaties stroomlijnen tussen duizenden apparaten en locaties van de edge naar kerndatacenters en meerdere clouds. Dell NativeEdge is speciaal gebouwd om elke edge-gebruikssituatie in bedrijven aan te sturen met zero-touch implementatie en een open systeemontwerp, dat kan worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan hardware uit het portfolio met oplossingen van A tot Z van Dell Dankzij de ingebouwde Zero Trust-mogelijkheden vermindert Dell NativeEdge het beveiligingsrisico, door de applicaties en infrastructuur van klanten in hun volledige edge-omgeving te beschermen.

Multicloud

De vierde uitdaging is cloud waarbij een multcloud strategie met Dell APEX as as service toepassingen de beste toepassing is aldus Akar. Klanten maken vandaag de dag voor hun workloads gebruik van verschillende clouds zoals public cloud, private cloud en co-locaties waarbij keuzevrijheid en grip belangrijk is. Dell werpt zich hierbij graag op als partij die ervoor zorgt dat alles beter samenwerkt met multicloud mogelijkheden zoals in combinatie met Microsoft Azure, VMware, AWS, Red Hat, VMware en Databricks. Daarvoor biedt Dell APEX Cloud Platforms. Dit zijn een portfolio van volledig geïntegreerde, kant-en-klare systemen die Dell infrastructuur, software en cloud-besturingsstacks integreren die consistente multicloud-activiteiten leveren door cloud-besturingsmodellen uit te breiden naar on-premises en edge-omgevingen. Workloads kunnen op de optimale locatie worden geplaatst op basis van gewenste prestatie-, kosten- en beveiligingsvereisten met datamobiliteit over een gemeenschappelijke multicloud-opslaglaag, aldus Dell. Klanten kunnen gegevens naadloos verplaatsen tussen lokale omgevingen en Dell APEX Block Storage voor implementaties in de openbare cloud. Elk systeem is ontworpen om de productiviteit van IT en ontwikkelaars te versnellen met behulp van bekende beheertools en software-gestuurde geautomatiseerde implementatie en levenscyclusbeheer.

AI

De vijfde uitdaging voor klanten is artificial intelligence (AI), waar voor meer krachtige computing systemen nodig zijn met de nodige cpu’s nodig zijn Dell Technologies en NVIDIA werken daarom samen een gezamenlijk initiatief aan om het voor ondernemingen gemakkelijker te maken om generatieve AI op locatie te bouwen en te gebruiken, zodat ze snel en veilig een betere klantenservice, marktinformatie, tools voor het doorzoekbaar maken van inhoud uit meerdere bronnen van het bedrijfstype (enterprise search) en een reeks andere mogelijkheden kunnen bieden. Project Helix vereenvoudigt de implementatie van generatieve AI in ondernemingen met een geteste combinatie van geoptimaliseerde hardware en software, beide verkrijgbaar bij Dell. Dit biedt de mogelijkheid om bedrijfsgegevens om te zetten in slimmere resultaten met een hogere meerwaarde, terwijl de privacy van de gegevens behouden blijft. Deze oplossingen zullen ondernemingen helpen om snel aangepaste AI-toepassingen te implementeren, om betrouwbare beslissingen te kunnen nemen op basis van hun eigen gegevens en hun bedrijf zo te laten groeien en uitbreiden.

Future of Work

Een ander belangrijke uitdaging is een geweldige werkervaring bieden aan de werknemers die nu overal werken, thuis, op kantoor en onderweg, aldus Dermot O’Connell, senior vice president, EMEA Services bij Dell Technologies. Dell belicht dit met zijn Future of Work strategie, een breed pallet van devices, notebooks, software en services die bedrijven helpt eindgebruikers de juiste tools te bieden om hun creativiteit te stimuleren en innovatie aan te wakkeren. Medewerkers werken vanuit verschillende plaatsen en op meer diverse manieren dan ooit. Dell biedt daarvoor nieuw tools, onder andere met voor automatisering van end-to-end-processen met betrekking tot de aanschaf van apparaten, het in- en uitstappen van gebruikers, activabeheer, beveiliging en meer. Of met AI aangedreven technologieën duidelijke voordelen bieden, geautomatiseerde ondersteuning tot realiteit maken en waardevolle inzichten bieden om IT-managers te helpen hun pc- en infrastructuuromgevingen gemakkelijker te beheren. 

Dell helpt verder met het stroomlijnen en optimaliseren van de implementatie van een virtuele desktopinfrastructuur (VDI), zodat IT-leiders zich beter kunnen concentreren op innovatie. Zo kunnen Dell next-gen thin clients en VDI-software helpen om de eindgebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd IT-activiteiten te vereenvoudigen. Het in evenwicht brengen van de behoeften van een personeelsbestand dat zich overal bevindt met beperkte IT-budgetten mag een bedrijf niet belemmeren om te groeien en te bloeien. Daarvoor biedt Dell de flexibiliteit van Dell PC as-a-Service die IT-beslissers kan helpen kapitaal vrij te maken, zodat ze kunnen investeren in de innovatieve oplossingen die gebruikers nodig hebben om vanaf de eerste dag productief te zijn, aldus O'Connell.