Witold Kepinski - 21 juni 2023

IFS neemt Poka over

IFS kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van Poka, Inc. (Poka), de aanbieder van een verbonden werkplatform in Quebec

IFS neemt Poka over image

Poka stelt fabrieks- en veldwerkers in staat efficiënter te zijn in alle aspecten van hun werk, van training en ontwikkeling tot probleemoplossing. Deze mogelijkheid stelt bedrijven in staat om de productiviteit van machines en operators wereldwijd te meten en geeft daardoor een duidelijk inzicht in de winstgevendheid. Poka biedt ook bruikbare inzichten voor bedrijven om compliant te blijven en veiligere werkomstandigheden te bieden als onderdeel van hun ESG-doelen.

In de afgelopen decennia hebben bedrijven biljoenen dollars geïnvesteerd om backofficemedewerkers in staat te stellen hun werk te doen. Met de enorme focus op efficiëntie, industrie 4.0 en de versmelting van de fysieke en digitale wereld om automatisering te stimuleren, proberen bedrijven nu fabrieks- en veldwerkers in staat te stellen slimmer, veiliger en efficiënter te werken.

De overname plaatst IFS op het kruispunt van deze trend, aangezien het nu zijn ERP / FSM / EAM-technologie combineert met Poka en zijn waarde uitbreidt tot aan de daadwerkelijke gebruiker, waardoor deze bij elke stap wordt ondersteund.

Het bedrijf, opgericht in 2014 door Alexandre Leclerc en Antoine Bisson , heeft klanten in 55 landen, waaronder merken als Nestlé, Tetra Pak, Mars, Bosch, RioTinto, Coty, Alcoa, Hitachi Energy, Mahle en meer. Voor bedrijven als deze hebben recente wereldwijde gebeurtenissen geleid tot een verhoogde mate van complexiteit en onzekerheid in de beschikbaarheid van arbeidskrachten, evenals een impact op de toeleveringsketens en de inkoop van grondstoffen. Om deze zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden, verdubbelen organisaties hun inspanningen om een ​​snellere digitale transformatie te realiseren. De kern van deze hernieuwde focus is de noodzaak om hun eigen werknemers in hun kracht te zetten, waarbij de Connected Worker centraal staat.

Connected Worker-technologieën gaan verder dan het leveren van een softwaretoepassing om werknemers te helpen hun werk beter te doen. Wanneer eerstelijnswerkers digitaal verbonden zijn, zijn bedrijven beter in staat om kritieke operationele gegevens in real-time te verzamelen en te delen, wat leidt tot geoptimaliseerde werksystemen waarin inzichten worden gecontextualiseerd en responsief zijn.

Darren Roos, CEO van IFS , merkte op: "Het concept van een verbonden werknemer is synoniem met de verbeterde werknemer vanwege de directe impact op het verbeteren van de productiviteit en operationele efficiëntie. Met een potentieel hiaat in productievaardigheden alleen al in de VS, wat zou kunnen resulteren in 2,1 miljoen onvervulde banen te creëren tegen 2030* en deze kloof te dichten, is het evenzeer een technologische behoefte als een behoefte aan veranderingsmanagement en empowerment van werknemers. Door de toegang tot informatie en kennis te verbeteren, kunnen werknemers deel gaan uitmaken van een geïntegreerde continue verbeteringscyclus." voegde Roos eraan toe: Het concept van het verbinden van elke individuele werknemer werd tot nu toe over het hoofd gezien als onderdeel van digitale transformatietrajecten, waardoor werknemers de mogelijkheid krijgen om informatie te krijgen waar en wanneer ze zich in de fabriek ook bevinden, dit verbetert niet alleen hun ervaring, het is ook van fundamenteel belang voor het opbouwen van productieflexibiliteit, iets dat we begrijpen heel goed bij IFS."

Alexandre Leclerc , CEO van Poka merkte op: "We zijn ongelooflijk trots op het best-in-class platform dat we hebben gebouwd en ons baanbrekende leiderschap in de Connected Worker-ruimte. Deel uitmaken van IFS stelt ons in staat om verder te innoveren en de waarde die we creëren voor fabrikanten" Hij voegde eraan toe : "Naarmate de wereldwijde personeelscrisis dieper wordt, kijken meer bedrijven ernaar om hun digitale fabrieksprojecten over de hele onderneming op te schalen. Leclerc concludeerde : "Met de hulp van IFS's wereldwijde aanwezigheid en ervaring in de sector, zal Poka beter uitgerust zijn om te leveren op zijn missie op schaal."

Poka ontving een Open Bosch Award als erkenning voor uitmuntende innovatie en werd vier jaar op rij onderscheiden als een van de beste Connected Worker-leveranciers in Gartner's Hype Cycle for Manufacturing Operations Strategy.