Witold Kepinski - 26 juni 2023

Adobe Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud in trek

Adobe heeft vandaag financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2023, eindigend op 2 juni 2023.

Adobe Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud in trek image

Adobe kijkt terug op een goed tweede kwartaal en verwacht dit boekjaar meer omzet en winst. De omzet in het tweede kwartaal steeg met tien procent naar 4,8 miljard dollar. De nettowinst bedroef 1,3 miljard dollar

"Adobe behaalde een recordomzet in het tweede kwartaal, wat wijst op een sterke vraag in Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud", aldus Shantanu Narayen (foto), voorzitter en CEO van Adobe. "Adobe's baanbrekende innovatie positioneert ons om het nieuwe tijdperk van generatieve AI te leiden, gezien onze rijke datasets, basismodellen en alomtegenwoordige productinterfaces."

"Adobe leverde in het tweede kwartaal een uitstekende netto nieuwe ARR en winstgevendheid, waardoor we in staat zijn onze jaarlijkse doelstellingen te verhogen", aldus Dan Durn, executive vice president en CFO van Adobe. "Ons unieke vermogen om top- en bottom-line groei te realiseren en tegelijkertijd te investeren in baanbrekende innovatie stelt ons in staat om te profiteren van onze enorme marktkans van meer dan 200 miljard dollar."

Adobe verwacht voor het hele boekjaar een omzet van 19,3 miljard dollar, iets meer dan de verwachte 19,2 miljard dollar.

Lees alle details hier.