Witold Kepinski - 27 juni 2023

Rusland wilt dat AWS, DigitalOcean en Bluehost kantoor openen

Rusland wilt dat AWS, DigitalOcean en Bluehost kantoor openen image

De Russische massamedia- en telecomwaakhond Roskomnadzor heeft twaalf buitenlandse webhostingbedrijven toegevoegd aan zijn lijst van buitenlandse bedrijven die in Rusland kunnen "landen", aldus de toezichthouder op zijn website zo meldt Tass, een persbureau dat onder toezicht staat van het Putin regime.

"Roskomnadzor heeft twaalf buitenlandse webhostingproviders op de lijst van bedrijven geplaatst die onderhevig zijn aan 'landing'", aldus de autoriteit.

De lijst van dergelijke bedrijven omvat nu Hetzner Online GmbH, Network Solutions, WPEngine, HostGator.com, Ionos, DreamHost, FastComet, Amazon Web Services (AWS), GoDaddy.com, Bluehost, Kamatera en DigitalOcean.

Opname op de "landing" -lijst betekent dat buitenlandse hostingproviders een vertegenwoordigingskantoor in Rusland moeten openen en een elektronisch feedbackformulier voor Russische gebruikers op hun website moeten plaatsen. Bedrijven zijn ook verplicht om een ​​persoonlijk account op de website van de waakhond te registreren voor snelle interactie met overheidsinstanties en om de toegang tot informatie die in strijd is met de Russische wet te beperken.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29