Witold Kepinski - 29 juni 2023

Accenture verhoogt tempo generatieve AI met Microsoft, Google en AWS

Accenture intensiveert haar samenwerking met Microsoft, Google Cloud en Amazon Web Services (AWS) om generatieve AI sneller bij haar klanten te implementeren. Deze strategische stap volgt op de recente aankondiging van een 3 miljard dollar investering in AI en stelt klanten in staat om de kracht van AI op een verantwoorde en schaalbare manier te benutten voor groei.

Accenture verhoogt tempo generatieve AI met Microsoft, Google en AWS image

"AI is een belangrijke prioriteit voor Accenture," zegt Nicole van Det (foto), Country Managing Director Accenture Nederland. "Met de gecombineerde kennis van onze partners, brengen we meer dan alleen geavanceerde technologie – we faciliteren verandering op een verantwoorde manier en versnellen de AI-toepassing in de hele onderneming.

In slechts vier maanden heeft Accenture haar toewijding aan generatieve AI benadrukt door 100 projecten voor klanten te realiseren. Het werken met Microsoft, Google en AWS heeft al tastbare resultaten opgeleverd. Zo heeft de combinatie Accenture en Microsoft voor de Radisson Hotel Group een intelligent systeem ontwikkeld dat gastannuleringen en recensies beheert en continu leert. Voor het Spaanse Ministerie van Justitie werd een door AI aangedreven zoekmachine ontwikkeld die de toegang tot juridische informatie in complexe documenten vereenvoudigt.

"Samen met onze partners leveren we krachtige AI-oplossingen," voegt Roy Ikink, Lead Technology Accenture Nederland, toe. "Ons werk bij organisaties zoals Radisson en het Spaanse Ministerie van Justitie zijn slechts twee voorbeelden van de innovaties die we realiseren.”

De intensivering van de samenwerkingen weerspiegelt Accenture's recent aangekondigde investering van 3 miljard dollar in AI. Samen met haar partners ontwikkelt Accenture nieuwe, branchespecifieke en sectoroverstijgende oplossingen. De focus ligt op verschillende gebieden zoals gepersonaliseerde marketing, klantbeleving, optimalisatie van de supply chain, verbetering van processen in de gezondheidszorg, beperking van cybersecurity risico's en het genereren van softwarecode.