Wouter Hoeffnagel - 02 juli 2023

Alicia biedt verzekeringen aan aan verzekeraars, brokers, banken en e-commercebedrijven

Alicia stelt haar platform voor het embedded aanbieden van verzekeringen nu ook open voor andere partijen zoals verzekeraars, brokers, banken en e-commerce-bedrijven. Via het Insurance as a Service-platform van Alicia kunnen deze organisaties digitaal verzekeringen aanbieden aan eindgebruikers.

Alicia biedt verzekeringen aan aan verzekeraars, brokers, banken en e-commercebedrijven image

Scale-up Alicia is opgericht met als doel om de wereldwijde ‘protection gap’ te dichten. Voor freelancers doet het bedrijf dit door verzekeringen aan te bieden op platformen waar freelancers vaak gebruik van maken, zoals Temper, HeadFirst Group of Knab. Via deze route kunnen zij op een makkelijke manier onder meer een een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of ongevallenverzekering afsluiten. Het bedrijf meldt de vraag naar embedded verzekeringen te zien groeien. Alicia stelt het platform daarom nu open voor andere organisaties en verzekeringsproducten.

Profiteren van best practices

“De manier waarop verzekeringen doorgaans worden aangeboden past vaak niet bij de wijze waarop de consument dit verwacht, namelijk on-demand, begrijpelijk en digitaal”, zegt Marijn Moerman (foto), CEO en mede-oprichter bij Alicia. “Ons platform is juist ontwikkeld om hierop in te spelen en zorgt ervoor dat het voor andere partijen makkelijk wordt om verzekeringen digitaal aan te bieden op een manier die bij de eindgebruiker past.”

“We kregen vanuit verschillende partijen steeds vaker de vraag of we konden helpen bij het digitaal distribueren van verzekeringsproducten”, vervolgt Moerman. “Door nu ons platform open te stellen voor branchegenoten en andere organisaties kunnen zij profiteren van onze best practices. Daarbij adviseren we onder meer hoe hun producten geschikt gemaakt kunnen worden voor digitale distributie. Door dit te optimaliseren zorgen we dat zij de hoogste conversie behalen met ons Insurance as a Service-platform.”

Verzekeringen aanbieden via Alicia

Bedrijven uit de verzekeringssector kunnen het platform van Alicia gebruiken om verzekeringen te distribueren. Andere platformen kunnen via het Insurance as a Service-platform verzekeringen als aanvullende dienst op hun producten verkopen. Een simpel voorbeeld hiervan is een vastgoedplatform dat via de eigen site ook een passende opstal- en inboedelverzekering aanbiedt. Door een API-integratie met Alicia kan deze verzekering worden toegevoegd aan het platform. Ook kan een partij ervoor kiezen om met Alicia samen te werken voor de ontwikkeling van een nieuwe verzekering.

Moerman verwacht dat het openstellen van het platform voor andere partijen een nieuwe groei-impuls geeft aan het bedrijf dat hij in 2019 oprichtte. Met een achtergrond in de traditionele verzekeringssector zag hij kansen om het digitaal beschikbaar maken en afsluiten van verzekeringen sterk te verbeteren. Inmiddels zijn verzekeringen van Alicia embedded beschikbaar via werkplatformen, staffing agents, banken en boekhoudpakketten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Eind vorig jaar haalde Alicia nog 7 miljoen euro groeikapitaal op in een seed investeringsronde met onder meer Volta Ventures, Randstad Innovation Fund en Achmea Innovation Fund.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29