Witold Kepinski - 04 juli 2023

Snowflake breidt programmeerbaarheid voor ontwikkelaars uit

Datacloudbedrijf Snowflake breidt de data-programmeerbaarheid uit voor datawetenschappers, data-engineers en applicatieontwikkelaars, zodat zij sneller en efficiënter kunnen bouwen in de Data Cloud.

Snowflake breidt programmeerbaarheid voor ontwikkelaars uit image

Snowflake vergroot de scope van Snowpark met de lancering van Snowpark Container Services (private preview). Hierdoor kunnen ontwikkelaars gebruik maken van bredere infrastructuuropties, zoals versnelde computing met NVIDIA GPU's en AI-software. Zo kunnen zij meer workloads uitvoeren binnen het veilige en gecontroleerde platform van Snowflake, zonder dat het ingewikkeld wordt. Daarnaast hebben ze toegang tot een breder scala aan AI- en machine learning (ML)-modellen, API's en intern ontwikkelde applicaties.

Met Snowpark Container Services hebben Snowflake-klanten ook toegang tot een breed scala aan externe, third-party software en apps. Dit omvat onder andere Large Language Models (LLM's), Notebooks en MLOps-tools die ze kunnen gebruiken binnen hun account.

Bovendien maakt Snowflake het eenvoudiger om ML-modellen te ontwikkelen, operationaliseren en te gebruiken. Ze introduceren nieuwe innovaties waarmee meer organisaties hun data en ML-modellen kunnen benutten. Deze verbeteringen omvatten:

  • Een reeks nieuwe Snowpark ML API's voor efficiëntere modelontwikkeling (public preview).
  • Een Snowpark Model Registry voor schaalbare MLOps (private preview).
  • Streamlit in Snowflake, waarmee modellen kunnen worden omgezet naar interactieve apps (binnenkort in public preview).
  • Geavanceerde streamingmogelijkheden.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024