Witold Kepinski - 06 juli 2023

SAS data en analytics rechtstreeks toegankelijk in Snowflake Data Cloud

SAS, speler in analytics, biedt gezamenlijke klanten van Snowflake Data Cloud vanaf nu de mogelijkheid om de AI- en beslissingscapaciteiten van SAS Viya veilig en rechtstreeks te gebruiken met hun Snowflake-account. Snowpark Container Services zal gebruikers niet alleen tijd besparen, maar ook de risico’s beperken en ervoor zorgen dat ze maximale waarde uit hun data halen zonder deze te moeten verplaatsen.

SAS data en analytics rechtstreeks toegankelijk in Snowflake Data Cloud image

SAS en Snowflake hebben de uitbreiding van hun samenwerking bekendgemaakt tijdens de Snowflake Summit 2023. Met het partnership willen beide bedrijven inzetten op de ontwikkeling van geautomatiseerde, schaalbare en draagbare oplossingen die de kosten en complexiteit op elk moment in het proces verminderen. Dankzij Snowpark Container Services zullen honderden gezamenlijke en toekomstige klanten SAS Viya kunnen gebruiken om de kracht van data binnen hun Snowflake-account te benutten.

Snowflake-gebruikers kunnen onmiddellijk met geavanceerde tools aan de slag gaan en de waarde van hun data vergroten zonder dat ze die gegevens moeten verplaatsen en de beveiliging ervan in gevaar brengen. Op die manier zullen organisaties in tal van sectoren – zoals het bankwezen, de overheid, de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening – binnen één enkele en veilige omgeving interactieve, realtime inzichten kunnen verwerven.

SAS is een van de organisaties die Snowpark Container Services nu al gebruiken om innovatieve toepassingen te leveren. Door het toonaangevende AI- en analytics-platform van SAS samen te brengen met de geavanceerde cloudtechnologie van Snowflake, kunnen gebruikers de volledige AI- en analytics-levenscyclus integreren. Van het ontdekken van data en het ontwikkelen van modellen tot het nemen van op inzichten gebaseerde beslissingen.

Torsten Grabs, Senior Director Product Management bij Snowflake: “Snowflake blijft investeren in Snowpark en het uitgebreide partnerecosysteem, waardoor gebruikers in de Data Cloud sneller kunnen bouwen. Dankzij de mogelijkheden van SAS Viya brengen we generatieve AI en beslissingscapaciteiten dichter bij de data zodat de beveiliging, data governance en tijd tot inzicht voor klanten verbeteren.”

Bryan Harris, Executive VP & Chief Technology Officer bij SAS: “We zijn trots op onze samenwerking met Snowflake, omdat klanten vandaag nood hebben aan partnerships tussen technologiebedrijven die hen helpen om de productiviteit en innovatie in hun organisatie te vergroten. Snowflake Container Services maakt het voor onze gezamenlijke klanten mogelijk om de AI- en beslissingsmogelijkheden van SAS Viya in Snowflake te benutten om kritieke vragen te beantwoorden, inzichten te verwerven en betere beslissingen te nemen. Samen democratiseren we het gebruik van AI en stellen we bedrijven in staat om efficiënter te bouwen in de Snowflake Data Cloud.”

Ontdek hier meer over het partnership tussen Snowflake en SAS.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024