Witold Kepinski - 05 juli 2023

ABB en Microsoft werken nauwer samen rond generatieve AI

Voortbouwend op hun langdurige samenwerking, zal ABB samenwerken met Microsoft aan de integratie van Azure OpenAI Service in de ABB Ability Genix Industrial Analytics en AI-suite.

ABB en Microsoft werken nauwer samen rond generatieve AI image

De bedrijven gaan samenwerken aan de implementatie van generatieve AI-technologie om industriële klanten te helpen inzichten te ontsluiten die verborgen zijn in operationele data. Verbeterde gegevensverzameling en -herstel zullen aanzienlijke winsten opleveren op het gebied van efficiëntie en productiviteit, betrouwbaarheid van bedrijfsmiddelen, operationele veiligheid, lager energieverbruik en minder impact op het milieu.

ABB zal generatieve AI integreren via Azure OpenAI Service, inclusief grote taalmodellen (LLM's) zoals GPT-4 in het Genix-platform en applicaties, waardoor functionaliteit mogelijk wordt zoals het genereren van code, afbeeldingen en tekst. Eenmaal gelanceerd, zal de nieuwe applicatie – Genix Copilot – de gebruikerservaring verbeteren door intuïtieve functionaliteit te bieden en door de stroom van gecontextualiseerde gegevens over processen en operaties te stroomlijnen. Dit biedt leidinggevenden in de branche, functionele specialisten en werkvloertechnici real-time bruikbare inzichten voor betere besluitvorming en verhoogde productiviteit. Dergelijke inzichten hebben het potentieel om de levensduur van activa met maximaal 20 procent te verlengen en ongeplande downtime met maximaal 60 procent te minimaliseren.

Bovendien kan de oplossing klanten helpen hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie te bereiken door geavanceerde monitoring en optimalisatie-inzichten te bieden in de industriële broeikasgasemissies en het energieverbruik.

Genix Copilot zal het ook mogelijk maken om de kennis van operators vast te leggen en gezamenlijke besluitvorming in verschillende rollen te vergemakkelijken, met een sterke nadruk op het beschermen van gegevens en kennis binnen de onderneming.

Lees meer hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei