Witold Kepinski - 09 augustus 2023

Patchmanager en Main Capital Partners sluiten strategisch partnerschap

Patchmanager, een in Nederland gevestigde leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor infrastructuurbeheer, kondigt een meerderheidsinvestering aan door strategische software-investeerder Main Capital Partners. De samenwerking met Main weerspiegelt een belangrijke stap in de toekomstige groeistrategie van Patchmanager, aangezien het bedrijf wil profiteren van zijn sterke momentum en toenemende positie in de markt voor software voor infrastructuurbeheer.

Patchmanager en Main Capital Partners sluiten strategisch partnerschap image

Patchmanager, opgericht in 2002, is een leverancier van software voor infrastructuurbeheer, waarmee klanten fysieke laagconnectiviteit en activa kunnen plannen, documenteren, beheren en onderhouden. De oplossingen spelen een cruciale rol bij het beheer van de steeds complexere IT-infrastructuren van klanten. Door middel van slimme en gedetailleerde visualisatieoplossingen kunnen klanten hun kerninfrastructuur, waaronder (glasvezel)kabels, datacenterracks, plattegronden en andere assets, minutieus en continu volgen en monitoren. De belangrijkste use-cases zijn datacenters, kantoren, gebouwen of externe fabrieksnetwerken en gezien de aard van de oplossing is deze toepasbaar in vrijwel elke branche. Voorbeelden van verticals waarin Patchmanager een sterke positie heeft, zijn financiële instellingen, universiteiten en hogescholen, luchthavens, (semi-)overheid en industrie.

In de afgelopen twee decennia heeft Patchmanager een uitgebreid, modern en schaalbaar product ontwikkeld dat wereldwijd door meer dan 300 klanten wordt gebruikt, waaronder sterke posities in Europa, het VK en de VS. Het klantenbestand omvat zowel het MKB als tal van blue-chip klanten zoals Vodafone, Schiphol, NASA en Inmarsat. Door gebruik te maken van dit momentum wil Patchmanager een internationale roll-outstrategie uitvoeren, inclusief organisatorische groei en meer verkoop- en marketinginspanningen, zowel via directe verkoop als via hun partnerkanaal. Uiteraard blijft continue productinnovatie een belangrijke pijler in deze strategie. Met Main werkt Patchmanager samen met een ervaren partner om dergelijke strategieën succesvol uit te voeren.

Michael Kentrop, CEO van Patchmanager zegt: “Bij Patchmanager staan ​​productkwaliteit en klantenservice centraal in wat we doen en hoe we het doen. We worden gedreven door onze klanten een hoogwaardige oplossing te bieden die substantiële waarde toevoegt aan hun organisaties. In Main vinden we een gelijkgestemde partner en sterke bondgenoot om ons bereik te vergroten en ons volledige potentieel te bereiken. De kennis en expertise van Main op het gebied van software is ongeëvenaard en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking!”

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main voegt toe : “Patchmanager heeft wereldwijd een unieke positie in de DCIM-markt weten te verwerven met tal van blue-chip klanten die het bedrijf vertrouwen voor het beheer van hun complexe en kritieke IT-infrastructuur. Dankzij hun sterke productaanbod en partnernetwerk is het bedrijf in staat om aanzienlijk beter te presteren dan de marktgroeipercentages van ongeveer 15%. We zijn ervan overtuigd dat Patchmanager de komende jaren in dit tempo kan blijven groeien en we zijn verheugd om deel uit te maken van hun reis.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024