Witold Kepinski - 09 augustus 2023

Cisco kondigt overname aan van Code BGP

Cisco heeft voor een onbekend bedrag Code BGP overgenomen, een particulier BGP-bewakingsbedrijf gevestigd in Griekenland.

Cisco kondigt overname aan van Code BGP image

Cisco meldt: 'Het Code BGP-team bestaat uit gerenommeerde BGP-experts die Cisco ThousandEyes in staat zullen stellen zijn BGP-bewakingsmogelijkheden en wereldwijde, gezaghebbende kijk op internetgezondheid uit te breiden.

BGP is een essentiƫle technologie die het internet mogelijk maakt. De complexe aard van BGP maakt het detecteren en oplossen van incidenten echter moeilijk, vooral op de schaal waarop ze zich voordoen, aldus Cisco.

Alleen al dit jaar deden zich meer dan 6.000 incidenten voor van BGP-kapingen, routelekken en andere problemen in de vele duizenden netwerken waaruit het internet bestaat. Het navigeren door deze incidenten vereist snelle detectie en herstel om downtime te voorkomen en gebruikers te beschermen, waardoor BGP-zichtbaarheid een essentiƫle mogelijkheid wordt voor organisaties die afhankelijk zijn van internet om klanten, werknemers en bedrijfssystemen te verbinden met applicaties en services.

ThousandEyes heeft zich altijd ingezet om klanten de meest uitgebreide en gezaghebbende weergave van internet en digitale ervaringen in elk netwerk te bieden. Sinds ons begin hebben onze BGP-visualisatie en -waarschuwing organisaties in staat gesteld om snel problemen met internetroutering op te sporen en te diagnosticeren die van invloed zijn op de beschikbaarheid en veiligheid van internetverkeer. BGP-zichtbaarheid dient ook als een cruciaal element van de openbaar beschikbare internetrapportage en incidentanalyses van ThousandEyes , die de IT-gemeenschap een rijk, diepgaand inzicht geven in de gezondheid van het internet en belangrijke applicaties en diensten.

De toevoeging van Code BGP aan het ThousandEyes-team zal onze reeds bereikte pool van internetonderzoek en technisch talent verrijken, waardoor we onze BGP-bewakingsmogelijkheden en snelheid van innovatie kunnen vergroten, zodat we de probleemoplossing en optimalisatie-inspanningen van onze klanten kunnen versnellen om de best mogelijke digitale ervaringen aan gebruikers.

Het Code BGP-team brengt uitgebreide expertise en toegepaste onderzoekservaring met zich mee op het gebied van internetroutering en -meting. Het onderzoek van de oprichters is gepubliceerd in 's werelds toonaangevende conferenties en tijdschriften, zoals ACM SIGCOMM, ACM Internet Measurement Conference, IEEE/ACM Transactions on Networking, Science Magazine en IEEE INFOCOM. De oprichters behoren ook tot de makers van de ARTEMIS open source-software voor real-time detectie en beperking van BGP-prefixkaping. Evenzo biedt de monitoringoplossing van Code BGP real-time detectie van BGP-kaping, routelekken en RPKI-problemen.

We kijken ernaar uit om het Code BGP-team te verwelkomen en samen de end-to-end zekerheid voor digitale ervaringen via internet te versterken.'

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei